До 100-річчя університету відбулася конференція «Економічні  перспективи підприємництва в Україні»

До 100-річчя університету відбулася конференція «Економічні перспективи підприємництва в Україні»

Сьогодні в НУДФСУ відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Економічні перспективи підприємництва в Україні», яку організувала кафедра економіки підприємства ННІ ЕОМС. Цьогорічний захід присвячений 100-річчю Університету державної фіскальної служби України.

Участь у ній взяли науковці не тільки з різних закладів вищої освіти України, а також із Білорусі, Польщі та Грузії. Спеціальним гостем конференції став президент Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, екс-прем’єр міністр України Юрій Єхануров, який розкрив тему «Економічне майбутнє України».

Відкриваючи захід, ректор університету Павло Пашко зазначив, що головна мета конференцій у навчальному закладі – показати студентам куди і як рухатися, враховуючи економічну ситуацію у країні, а викладачам – яку саме інформацію і яким методом доносити її до студентів. «Можливо, серед присутніх на цій прес-конференції студентів є майбутні прем’єр-міністри чи керівники заводів, які будуть розвивати нашу країну. Тому мета наших прес-конференцій в університеті – показати і підказати  як саме це робити», –  пояснив ректор.

У свою чергу, екс-прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, звертаючись до студентів, зауважив, що населення України умовно можна поділити на 95% і 5%. «Так, склалося, що на сьогоднішній день п’ять відсотків населення ведуть за собою інших дев’яносто п’ять. І якщо ви уже вчитеся в університеті, то у вас є всі шанси потрапити у ці п’ять відсотків, але для цього потрібно щось робити, докладати зусиль, вчитися», – закликав він.

Студенти університету, які відвідали конференцію, мали можливість не тільки почути нову інформацію, а й отримати відповіді на свої питання. «Я задоволена, бо зрозуміла, що є куди рости. Дуже радію, що отримала хороші знання, які наразі цікавлять студентів та які зможу продуктивно використовувати у майбутньому», – розповіла студентка 4 курсу Фіяло Ілона.

Наступна конференція відбудеться уже за рік. Організатори планують запросити ще більше учасників з різних країн світу для обміну досвідом.

Програма ІІ Міжнародної науково-практичної конференції  «Економічні перспективи підприємництва в Україні» 
Збірник матеріалів (частина 1)
Збірник матеріалів (частина 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *