В університеті відзначили День гідності та свободи

В університеті відзначили День гідності та свободи

У Національному університеті державної фіскальної служби України відзначили День гідності та свободи і вшанували героїв, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору. Участь у заході взяли керівництво університету, працівники та студенти, а також керівництво та студенти Ірпінського державного коледжу економіки та права.

Директор коледжу Оксана Пілевич зазначила, що події на Майдані Незалежності, змінили долю багатьох українців. «Сьогодні день вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили долю багатьох українців. Одним із таких українців був студент коледжу Дмитро Максимов, який загинув під час Революції гідності. Висловлюю свою вдячність йому особисто і усім тим, хто став на захист нашої країни», – сказала Оксана Пілевич.

Ректор університету Павло Пашко пояснив, що ми відрізняємося від наших предків тим, що маємо права і свободи, а коли їх утискають, ми можемо за них боротися. «Ваші права – це тільки ваші права і якщо ви хочете за них боротися, за них потрібно боротися у будь-якому прояві. Мені б дуже хотілося, щоб навчаючись у нашому університеті, ви отримали навики боротьби за свої права», – закликав Павло Пашко.

Він підкреслив, що є гарантом прав і свобод студентів і завжди буде на захисті їхніх інтересів. «Якщо у вас виникне відчуття, що ваші права утискають, то я як гарант в університеті, стану на їх захист», – підсумував Павло Пашко та побажав усім стати гідними захисниками своєї країни, своїх інтересів і відчувати себе щасливими людьми в Україні.

Варто зазначити, що відзначаючи День гідності і свободи, Україна  вчетверте долучається до святкування Всесвітнього Дня Гідності. Участь у якому за 3 роки взяли участь понад 50 тисяч осіб із 500 закладів освіти. У минулому році Всесвітній день гідності відзначали  одночасно у понад 60-ти країнах світу.

До державного Дня гідності і свободи та Всесвітнього дня гідності, студенти університету зняли ролик, у якому розмірковують про одвічні поняття Гідності, Честі, Свободи та пояснюють їхнє значення. Переглянути його можна, перейшовши за посиланням.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *