Відбулась конференція «Фіскальна політика: теоретичні та практичні аспекти юридичної науки»

Відбулась конференція «Фіскальна політика: теоретичні та практичні аспекти юридичної науки»

У Національному університеті державної фіскальної служби України відбулася ІІ міжнародна науково-практична конференція «Фіскальна політика: теоретичні та практичні аспекти юридичної науки». Захід організував Навчально-науковий інститут права з метою підвищення інтересу учасників до активної наукової діяльності у сфері фіскальної політики, сприяння формуванню наукових зв’язків між навчальними закладами та науковими установами, а також з метою налагодження зв’язків з науковою спільнотою України.

Участь у заході взяли керівництво, працівники і студенти університету та учасники із Республіки Казахстан, Республіки Білорусь, Азербайджану та Польщі. Спеціальними гостями конференції були виконавчий директор Київського районного відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін та президент польського міста Глівіце, голова Спілки Польських міст Зиґмунд Франкєвіч, який поділився досвідом у сфері місцевого самоврядування Польщі.

Учасники науково-практичної конференції обговорили низку важливих і ключових питань, а саме:

–        теоретико-правові та конституційні аспекти забезпечення дії права в процесі реалізації державної фіскальної політики;

–        приватноправні аспекти реалізації фіскальної політики;

–        фіскальна політика в системі правового регулювання господарської діяльності;

–        правове регулювання фінансової діяльності держави та органів місцевого самоврядування;

–        кримінально-правове та кримінологічне забезпечення фіскальної політики в Україні;

–        роль кримінального процесу та криміналістики в реалізації фіскальної політики України;

–        фіскальний суверенітет в умовах глобалізації: міжнародно-правовий вимір.

Ну думку ректора університету Павла Пашка, питання фіскальної політики держави є актуальним не тільки у нашій країні, а й у всьому світі, тому проведення таких конференцій дуже важливе і потрібне. «Проведення щорічної  конференції дає можливість науковій спільноті та практичним працівникам  обговорити питання податкової та митної політики, можливі заходи щодо попередження і профілактики економічної злочинності та відшукати шляхи забезпечення економічної безпеки та фінансової стабільності нашої держави», – зазначив Павло Пашко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *