Міжнародний податковий консультант з Відня розповів студентам про останні тенденції та розвиток міжнародного оподаткування

Міжнародний податковий консультант з Відня розповів студентам про останні тенденції та розвиток міжнародного оподаткування

У Національному університеті фіскальної служби України відбулася зустріч-лекція на тему «Останні тенденції та розвиток міжнародного оподаткування. Податкове право та трансфертне ціноутворення». Провів її спеціальний гість з Австрії – міжнародний податковий консультант, який спеціалізується на міжнаціональному оподаткуванні та трансфертному ціноутворенні, генеральний директор Центру трансфертного ціноутворення  Інституту австрійського та міжнародного податкового права Віденського університету економіки та бізнесу Dr. Raffaele Petruzzi. Участь у заході взяли працівники та студенти університету.

Гість розповів присутнім про свій шлях до успіху та закликав любити те, чим кожний займається. «Якщо ви знайдете роботу, яку будете любити, це буде прекрасно, адже ви отримуватимете задоволення від цього», – зазначив Dr. Raffaele Petruzzi, після чого пояснив чим відрізняються юристи від економістів в контексті трансфертного ціноутворення. «Економісти розраховують кожну деталь, але не завжди можуть вирахувати як це буде в контексті з реаліями, а юристи створюють фікції, без образ юристам, які згодом стають реальністю, враховуючи усі обмеження та дозволи», – зазначив міжнародний податковий консультант.

Студенти, для яких податкове право та трансферне ціноутворення все ще складні теми, залишилися задоволені зустріччю, бо отримали багато нової і корисної інформації. «Для мене, як студентки 3-го курсу, це все ще складні теми для дискусії. Проте кажуть, що якщо ви можете пояснити складні речі навіть дитині, тоді ви дійсно знаєте про що говорите, а лектор зміг це зробити дуже добре. Ще й враховуючи те, що розповідав англійською мовою, то він чудовий спеціаліст», – поділилася враженнями студентка ННІ права Дарина Костючик і додала, що цінує такі лекції. «Я ціную такі зустрічі, де говорять просто про складне, ще й англійською мовою, це дуже мотивує. Класно, коли твій університет дбає про те, щоб ти була всебічно розвиненою», – підсумувала студентка.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *