Студенти НУДФСУ успішно навчаються за міжнародною програмою «Подвійний диплом»

Студенти НУДФСУ успішно навчаються за міжнародною програмою «Подвійний диплом»

У рамках міжнародної співпраці між Національним університетом державної фіскальної служби України (НУДФСУ) та Сопотською вищою школою (СВШ), уже рік успішно реалізовується програма «Подвійний диплом» за умовами якої, студенти одночасно здобувають знання у двох закладах вищої освіти. Після успішного закінчення яких, вони отримують дипломи НУДФСУ та СВШ.

Що таке програма «Подвійний диплом»?
Проект Європейського Союзу, який передбачає навчання майбутніх фінансистів та бухгалтерів. Грандхолдером проекту є польський навчальний заклад СВШ, який заключив угоду про співпрацю із НУДФСУ. Попередньо заклади вищої освіти порівняли свої навчальні плани та затвердили дисципліни, які студенти вивчають паралельно.

Що дає програма «Подвійний диплом»?
Можливість одночасно навчатися у НУДФСУ та польській СВШ і по закінченню отримати дипломи двох закладів вищої освіти; отримати нові знання; розширити світогляд, бачення та мислення; знайти нових друзів; познайомитися із культурою та звичаями нової країни, а також  можливість стажуватися у престижних світових компаніях та після успішного проходження – отримати роботу в Європі.

Як стати учасником програми «Подвійний диплом»?
Потрібно бути студентом НУДФСУ та здобувати магістерський рівень освіти за напрямами «Фінанси, банківська справа та страхування» або «Бухгалтерський облік» та не мати заборгованості по навчанню. Обов’язково знати польську мову та подати заявку на участь у програмі куратору від НУДФСУ – директору ННІ інформаційних технологій Артуру Горбовому.

Скільки триває навчання за програмою «Подвійний диплом»?
Навчання складається із 4 сесій та літньої мовної школи, де студенти удосконалюють рівень знань польської мови.

Скільки коштує участь у програмі «Подвійний диплом»?
Оскільки, НУДФСУ є учасником, співорганізатором і партнером проекту, то навчання для студентів університету безкоштовне. Крім цього, під час навчання студентам виплачується стипендія у розмірі 1140 злотих на місяць.
Також, можна вступити на навчання до СВШ на загальних умовах, у такому випадку – навчання платне.

Оформлення документів та поїздка до Польщі.
Оформленням документів студент займається особисто, перелік необхідних документів університет надає. Оскільки, учасники програми отримують польський студентський квиток, віза оформлюється безкоштовно, а вартість проїзду складає 50% від вартості.  Графік перебування кожного студента зумовлений угодою про навчання.

Програма «Подвійний диплом» у 2019 році.
СВШ подала заявку на участь у проекті у 2019 році і планується, що навчатися за програмою зможуть не тільки фінансисти та бухгалтери, а й студенти з інших спеціальностей.

Варто зазначити, що участь у програмі взяли близько 50 студентів з 5 українських закладів вищої освіти і тільки 3 з них отримали роботу у престижних європейських компаніях. Серед них і студентка НУДФСУ Альона Мірошниченко. Пишаємося успіхами нашої студентки і бажаємо нових звершень та перемог.

Нагадаємо: Програма «Подвійний диплом» уже рік успішно реалізовується у рамках співпраці між НУДФСУ та СВШ з метою досягнення високого рівня освіти та розвитку наукових кадрів відповідно до стандартів, визначених болонським процесом. Умови співпраці, зокрема, такі:

  • навчати студентів за програмою «Подвійний диплом»;
  • розвивати співпрацю у сфері навчання студентів;
  • підвищувати рівень кваліфікації науково-педагогічних кадрів;
  • спільно організовувати освітні заходи;
  • вести співробітництво у видавничій сфері;
  • обмінюватися навчальними планами у рамках ліцензованих напрямів підготовки (спеціальностей), а також спільно розробляти освітні програми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *