У НУДФСУ запрацює «Університет третього віку»

У НУДФСУ запрацює «Університет третього віку»

З нагоди 100-річного ювілею, у Національному університеті державної фіскальної служби України запрацює «Університет третього віку» для студентів віком 50+. Люди поважного віку матимуть можливість розвиватися та отримати нові сучасні знання.

«Університет третього віку» – це не вищий навчальний заклад у традиційному розумінні цього слова. Тут не складають вступні іспити, а успішність перевіряють тільки за бажанням студентів. Це навчання для людей поважного віку, де головним є не отримання основної професії, а можливість особистого розвитку, соціальної адаптації та збереження активної життєвої позиції.

Отримавши нові знання, студенти зможуть реалізувати свої здібності, залишатися самостійними і бути менш схильними до стресових ситуацій.  Адже, вихід на пенсію – новий та, інколи, досить непростий період у житті людини, який тягне за собою суттєві зміни. Саме тому, НУДФСУ зовсім скоро відчинить свої двері для студентів поважного віку з Ірпеня та всього Приірпіння, щоб вони по-іншому подивилися на себе та навколишній світ.

Інформація про відкриття, умови вступу та деталі навчання будуть опубліковані на нашому сайті згодом. Слідкуйте за оновленнями.

Довідково: В Україні розвитком системи «університетів третього віку» у контексті співпраці із всесвітніми та європейськими асоціаціями займається громадська організація «Асоціація університетів третього віку «Клепсидра». Сферою діяльності якої є вироблення концепції та програм «Університетів третього віку» та їх популяризація в регіонах та на рівні країни, привернення уваги до соціальних проблем та освітніх питань людей літнього віку, сприяння їх вирішенню, створення експертного, аналітичного та наукового середовища, розробки соціальної платформи з метою взаємодії поколінь, а також реалізації інших інтересів з використанням сучасних технологій та новітніх засобів комунікацій.

Ознайомитися із діяльністю організації можна, перейшовши за посиланням http://3age.com.ua/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *