Курсанти вшанували пам’ять учасників афганської війни

Курсанти вшанували пам’ять учасників афганської війни

У Національному університеті державної фіскальної служби України, з нагоди 30-ої річниці виведення військ з Афганістану, вшанували пам’ять учасників бойових дій.  Офіційно війна тривала 10 років, в цей період Україна втратила близько 4 тисяч чоловіків, 6 тисяч – отримали інвалідність, ще 72 людини потрапили у полон або пропали безвісти.

Захід організували студенти та курсанти Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції, які вважають своїм обов’язком віддати данину пам’яті учасникам війни. Участь у заході взяли працівники, студенти та курсанти університету, а також самі учасники бойових дій, зокрема: полковник Валерій Малашенко, який проходив військову службу в Демократичній Республіці Афганістан; підполковник Михайло Чмихов, який проходив військову службу у Народній Республіці Мозамбік (Португалія); старший прапорщик Микола Слепцов, який проходив військову службу в Кабулі (Афганістан). Гості поспілкувалися із присутніми та розповіли свої історії з тих жахливих днів.

Варто підкреслити, що студенти та курсанти висловили подяку випускникам НУДФСУ, які брали участь у бойових діях, а саме: Віктору Криволапчуку, Віталію Диняку, Олександру Рубану, Олександру Снігірьову, Валерію Кравцю, Віктору Суслову, Сергію Данильченку, Олександру Ладовчику, Борису Курію, Олександру Барановському, Сергію Басову (загинув).

Крім цього, організатори заходу співали пісні та читали вірші про війну і загиблих героїв, про матерів та вдів, про дітей, які через війну залишилися сиротами. Зокрема, курсант ІІІ курсу ФПМ Олександр Шклярук, продекламував авторський вірш, у якому передав всю біль, завдану війнами. За його словами, написати такі рядки його надихнули життєві історії різних людей. «На щастя, всі мої рідні та близькі живі і здорові, війна не торкнулася мене так близько, але історії інших людей та події, що відбуваються в Україні сьогодні, не залишили мене байдужим. Саме тому, був написаний цей вірш», – пояснив курсант і додав, що «життя дуже несправедливе і ніколи не знаєш, які сюрпризи воно нам принесе, тому потрібно цінувати кожну хвилину, не відкладати нічого на потім, а жити сьогодні».

Спеціальним гостем заходу став випускник НУДФСУ, а нині соліст та автор пісень гурту «Галицький» Олександр Галицький. Він заспівав декілька власних композицій і подякував учасникам бойових дій за мужність та героїзм,  а організаторам – за запрошення на захід. «Я щасливий бути тут з вами і мені приємно, що мої пісні знаходять відгук у ваших серцях. Дякую і організаторам, і учасникам бойових дій, що в такий день зібралися разом», – поділився враженнями гість і додав, що часто буває в університеті. «Коли маю час, обов’язково відкликаюся на запрошення і беру участь у різних заходах університету. Вони завжди цікаві та змістовні», – підсумував Олександр Галицький.

Варто зауважити, що це не єдиний захід у НУДФСУ, присвячений 30-їй річниці виведення військ з Афганістану. Зокрема, 15 лютого відбудеться вшанування учасників бойових дій у Меморіальному комплексі університету.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *