Відбулася Міжнародна науково-практична конференція

У Національному університеті державної фіскальної служби традиційно провели Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні економічні, фінансові та правові питання в умовах євроінтеграції та глобальної конкуренції». Заснував та провів захід Ірпінський державний коледж економіки та права за підтримки Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи та іноземних партнерів. Конференція є актуальною у зв’язку з поглибленням співпраці України з країнами ЄС.

Участь у ній взяли 143 учасники з різних країн світу, представники 12 навчальних закладів України та 9 структурних підрозділів НУДФСУ. А спеціальними гостями стали представники Білоруського державного економічного університету, Державного університету телекомунікацій, ДВНЗ «Переяслав- Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди», Київського університету імені Бориса Грінченка, Тернопільського національного економічного університету та Хмельницького національного університету.

Відкрили конференцію директор Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи НУДФСУ Михайло Кужелєв, директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич, а також проректор з наукової роботи Петро Цимбал.

З доповіддю виступили:

  1. Дмитро Жерліцин, д.е.н., доцент, професор кафедри економічної кібернетики Національного університету біоресурсів і природокористування України на тему: «Сучасні підходи до моделювання динаміки цін на інвестиційні фінансові активи»
  2. Раїса Квасницька, д.е.н. професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування Хмельницького національного університету на тему «Методичні підходи до оцінки фінансової безпеки банку»
  3. Мирослава Бедринець, к.е.н., доцент, завідувач кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул НУДФСУ на тему: «Фінансові наслідки тінізації економічної системи України»
  4. Марія Слюсаренко, викладач Ірпінського державного коледжу економіки та права на тему: «Реформування податкової системи України в умовах Євроінтеграції»;
  5. Надія Довбуш, викладач Ірпінського державного коледжу економіки та права на тему: «Актуальні питання бюджетування на підприємствах малого і середнього бізнесу в умовах євроінтеграції».

Варто зазначити, що після пленарного засідання відбулася секційна частина, за напрямами:

  1. «Економіка та управління» – керівник секції д.е.н., професор, професор кафедри фінансових ринків Юлія Коваленко.
  2. «Право» – керівник секції старший викладач кафедри господарського права та процесу Вікторія Мариношенко.

За результатами конференції планується публікація збірника матеріалів конференції. Крім цього, наукові роботи учасників конференції можуть бути надруковані в електронному науковому фаховому виданні «Збірник наукових праць Університету державної фіскальної служби України».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *