Відбулася студентська науково-практична конференція «Розвиток фінансового сектору економіки в умовах глобалізації»

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) відбулася студентська науково-практична конференція «Розвиток фінансового сектору економіки в умовах глобалізації». Захід організували кафедра фінансових ринків Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи (далі – ННІ ФБС) та Ірпінський державний коледж економіки та права (далі – ІДКЕП).

Участь у конференції взяли 90 студентів університету та коледжу, які підготували тези доповідей з актуальних питань розвитку фінансового сектору.

З вітальним словом до учасників звернувся директор ННІ ФБС Михайло Кужелєв, заступник директора ІДКЕП з навчальної роботи Олена Пустова та професор кафедри фінансових ринків Юлія Коваленко.

Михайло Кужелєв привітав учасників конференції та зазначив, що плідна співпраця університету та коледжу є важливою та сприяє покращенню рівня знань студентів. «Відвідавши університети за кордоном, помічаєш те, що ми зберегли, а вони втратили. Це зв’язок між університетом та коледжем» – наголосив він. Також директор ННІ ФБС побажав успіхів учасникам в їх подальших дослідженнях в даній сфері. «Хочу побажати, щоб ті наукові доробки, які ви зробили, знайшли свій прояв в подальших дослідженнях, курсових, наукових, магістерських та інших роботах» – зазначив Михайло Кужелєв.

Учасники обговорили питання розвитку фінансової системи, ринку фінансових послуг, податкової системи та міжнародних фінансів, а також сучасні інноваційні технології, які застосовуються у фінансовому секторі. Так, у своїй доповіді студент Володимир Хоменко розповів про функціонування технології Blockchain – розподіленої бази даних, що складається з ланцюжків транзакцій та можливості її застосування в банківській сфері та сфері фінансових ринків. «Дозволяючи цифровій інформації накопичуватися і не знищуватися, технологія блокчейн створила основу для Інтернет-економіки. Блокчейн може вирішити низку проблем. Ця технологія є безпечною, захищеною, децентралізованою, прозорою та відносно дешевою» – підкреслив Володимир Хоменко.

Варто зазначити, що захід відбувся в рамках декади ННІ ФБС, проте організатори планують не зупинятися на цьому і проводити такі конференції і надалі. Тематика залишається актуальною, адже фінансовий сектор займає провідне місце в економіці держави.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *