Студенти зустрілись з сином відомого кінорежисера Віктора Іванова

Студенти зустрілись з сином відомого кінорежисера Віктора Іванова

З нагоди 110-ої  річниці з дня народження режисера художнього фільму «За двома зайцями» у Національному університеті державної фіскальної служби України відбулася зустріч з Михайлом Івановим, сином режисера. Зустріч організували з метою ознайомлення студентів і курсантів з історією розвитку українського кінематографу та творчістю Віктора Іванова.

Також захід відвідали директор студії військової історії мистецтва України Олексій Радченко та завідувач Центрального державного архів-музею літератури і мистецтва України Сергій Руденко.

Присутні переглянули фільм присвячений українському кінорежисерові, сценаристу, письменнику Віктору Іванову, з якого дізнались про життєвий шлях режисера та ознайомились з його творчістю.

На зустрічі гість розповів про кінокартини, що були відзняті Віктором Івановим. Серед них: «Пригоди з піджаком Тарапуньки», «Олекса Довбуш», «За двома зайцями», «Сто тисяч», «Непосиди», «Веселі Жабокричі», «Ні пуха, ні пера» та інші.

Також Михайло Іванов зазначив, що надумав йти у кінорежисери після того як батько подарував йому фотоапарат. «Коли мені було 13 років батько подарував мені фотоапарат, і я забув про все на світі, я почав займатися фотографією. Думаю, що завдяки цьому я і пішов навчатись на операторський факультет» – сказав він.

Режисер зауважив, що крім того, що його батько був автором фільму «За двома зайцями», він був й захисником Батьківщини. «Не всім відомо, що мій батько пройшов Сталінград, Букринський та Лютізький плацдарми, а також звільняв Київ» – зазначив режисер.

Наприкінці зустрічі студенти та курсанти мали змогу поставити запитання гостям.

Довідково: Фільм «За двома зайцями» – українська кінокомедія, яка отримала державну премію імені Олександра Довженка в 1999 році. Зйомки фільму проходили на Андріївському узвозі в Києві. Популярність фільму стала приводом для встановлення скульптурної композиції – Проні Прокопівни та Свирида Петровича біля Андріївської церкви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *