Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція до Дня заснування хортингу

Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція до Дня заснування хортингу

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ)  відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція до Дня заснування хортингу «Хортинг – національний бренд України у світі: олімпійська перспектива». Організував конференцію Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (далі – ННІ СФБПР). Захід приурочений до 10-ї річниці заснування хортингу як виду спортивних єдиноборств, створеного в Україні.

В конференції взяли участь студенти, спортсмени, представники різних навчальних закладів і установ, державних і неурядових організацій.

Почесними гостями стали: радник Міністра оборони України Дмитро Грищенко; в.о. начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України Олег Бойко; радник заступника голови Адміністрації Президента України Василь Павлов; начальник Управління фізичної культури та спорту Міністерства оборони України Юрій Фіногенов; заступник начальника управління, начальник відділу навчально-методичного забезпечення Міністерства оборони України Григорій Сухорада; начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна; член наглядової ради Федерації військово-спортивного хортингу України Ігор Гордійчук та інші.

Відкрив захід президент Федерації хортингу, майстер спорту України міжнародного класу з хортингу, а також заступник директора  з навчально-методичної роботи ННІ СФБПР Едуард Єрьоменко. Він подякував усім присутнім, а також розповів історію створення та розвитку хортингу. «На даний момент хортинг зареєстровано в усіх областях України, мені дуже приємно, що в результаті роботи наша Федерація набула серйозного розвитку, як в Україні, так і за кордоном»,- зазначив Едуард Єрьоменко.

У свою чергу начальник Київського військового ліцею імені І. Богуна, генерал-майор, член наглядової ради Федерації військово-спортивного хортингу України Ігор Гордійчук зазначив, що хортинг формує ідеологію та потужний морально-психологічний стан. «Якщо немає психологічної готовності, то не буде реалізований потенціал. Яка б не була інтелектуальна складова, ти її не реалізуєш, потрібно щоб була належна як фізична, так і мотиваційна підготовка – це те, що є в хортингу», – сказав він.

Робота ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Хортинг – національний бренд України у світі: олімпійська перспектива» була організована за такими напрямками:

  1. Хортинг- національний вид спорту України та національний бренд України у світі.
  2. Олімпійський рух: досвід і перспективи.
  3. Військова, професійно-прикладна, спеціально-фізична та бойова підготовка.
  4. Національно-патріотичне виховання та козацько-лицарська педагогіка.
  5. Історія, філософія та психологічно-педагогічні науки.
  6. Медико-біологічні основи фізичного виховання і спорту: рекреація та здоров’я людини.
  7. Європейські та вітчизняні вектори фізичної культури і спорту.

Варто відмітити, що в рамках конференції проведено майстер-класи із розділів хортингу: «Поліцейський хортинг», «Показовий виступ», «Форма», «Козацький хортинг», «Військово-спортивний хортинг».

За підсумком роботи конференції буде опубліковано збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції до Дня заснування хортингу «Хортинг – національний бренд України у світі: олімпійська перспектива».

Довідково: Хортинг – це національний вид спорту, вид спортивних єдиноборств заснований в Україні в 2008 році.

Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.

Засновники цього виду спортивного єдиноборства пояснюють, що слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ,  яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу.

21 серпня 2009 року, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, офіційно визнало хортинг як вид спорту (наказ № 3000).

Президентом федерації хортингу є майстер спорту міжнародного класу з хортингу, а також працівник НУДФСУ, заступник директора  з навчально-методичної роботи ННІ СФБПР Єрьоменко Едуард.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *