Майстер-класи на тему:  «Професія юриста очима фахівця: виклики та перспективи»

Майстер-класи на тему: «Професія юриста очима фахівця: виклики та перспективи»

Щоб реалізувати свої мрії в реальний успіх, Ви повинні працювати. Працювати багато, наполегливо, постійно – це шлях до вдосконалення і максимального результату.

Джон Паттерсон

Якщо Ви по-справжньому вірите в те, що робите, не дозволяйте ніяким обставинам стримувати Вас. Кращі в світі досягнення стали можливими не «ЗАВДЯКИ», а «ВСУПЕРЕЧ». Головне – робити свою справу.

Дейл Карнегі

16-18 квітня 2019 р. в Навчально-науковому інституті права УДФСУ Науковим товариством кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права для студентів першого курсу були організовані та проведені майстер-класи за участю фахівців-юристів на тему: Професія юриста очима фахівця: виклики та перспективи.

Своїм досвідом практичної діяльності з студентами першого курсу, вкотре, ділилися колишні випускники нашого вузу: Гринько Володимир Федорович, адвокат адвокатського об’єднання «Серотюк, Скакун і Партнери» та Хомич Михайло Миколайович, директор ТОВ «ВМ.ГРУП».    

Гринько В. Ф. та Хомич М. М. під час своїх виступів підкреслили важливість здобуття якісної освіти для майбутньої професії, так як у сучасному світі юридична діяльність вважається престижною, затребуваною та добре оплачуваною.

Із спілкування з студентами з’ясувалося, що на жаль, більшість студентів, має невірне уявлення про те, хто такі юристи і як вони працюють, тому ці майстер-класи були надзвичайно актуальними та необхідними, щоб розвіяти їх уявлення та налаштувати на ефективні способи отримання майбутньої кваліфікації юриста.

Отримати вищу освіту, уважно вивчати навчальні дисципліни, вчитися орієнтуватися у законодавстві, освоювати нові способи комунікацій, займатися науковою роботою, вчитися під час науково-комунікативних заходів ораторської майстерності, напрацьовувати уважність та грамотність у оформленні документів, бути високоморальною, всебічно розвиненою людиною, з переважаючим  логічним мисленням – це лише основні наголоси професіоналів, які були проголошені ними у їх доповідях з метою майбутньої професійної орієнтації студентів.

Гості цікаво розповіли про свої професійні здобутки, про практичну діяльність, основні тенденції розвитку сучасної юриспруденції, окреслили проблемні аспекти діяльності юриста у наш час і перспективи їх вирішення. Студенти виявили зацікавлення у формі питань та брали активну участь у дискусії.   

Маємо надію, що всі поради студентам від фахівців будуть враховані та зможуть хоча б трохи поліпшити майбутню ситуацію в державі шляхом формування у їх свідомості необхідності навчатися та здобувати якісні кваліфікаційні навички, щоб стати справжніми професіоналами своєї справи.

Студенти та професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави щиро дякують Хомичу М.М. та Гриньку В.Ф. за участь у проведенні майстер-класів. Бажаємо Вам міцного здоров’я, добробуту та нових професійних звершень! Нехай Вас не залишає впевненість у надзвичайній важливості вашої професії, основою якої є допомога людям! Сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *