Відбулася Всеукраїнська наукова студентська конференція «Академія молода – 2019»

У Національному університеті державної фіскальної служби України провели Всеукраїнську наукову студентську конференцію «Академія молода – 2019» на тему «Людина й освіта у глобалізованому інформаційно-мережевому суспільстві». Організувала захід кафедра філософії та політології Навчально-наукового інституту гуманітарних наук.

Розпочав захід директор ННІ гуманітарних наук Володимир Мандрагеля, який зазначив, що духовний вимір життя людини є дуже важливим. «Питання пов’язані з духовним виміром життя людини нічим не замінити. Духовно розвивайтеся, адже це важлива складова життя», – підкреслив він. Також Володимир Мандрагеля додав, що питання, висвітлені в тезах доповідей учасників конференції були і будуть актуальними. «Участь в таких конференціях, обговорення, дискусії багато чого варті, адже студенти мають змогу поділитися своїми думками і почути думку інших з таких актуальних питань», – зазначив директор ННІ гуманітарних наук.

Завідувач кафедри філософії та політології Любов Воробйова зазначила, що тематика конференції «Академія молода – 2019», обрана самими студентами. «Тема нашої конференції – це те, що наразі цікавить молодь, вона сформована на основі інтересів студентства. Обговорення цих питань, наукове, критичне мислення в межах цієї теми допоможе кожному сформувати власну індивідуальну думку», – підкреслила Любов Воробйова.

Обговорення відбувалося відповідно до чотирьох панелей дискусії:

  • Перспективи класичного університету в умовах розвитку інформаційного суспільства.
  • Індивід і/або Мережа. Новий вибір Гамлета: де бути?
  • Цінності сучасної молоді: проблема пошуку і вибору.
  • Релігія, економіка і право у глобальному постсекулярному суспільстві.
  • Місія історії у суспільстві постправди.

Варто зазначити, що конференція «Академія молода» проводиться в університеті щороку. За результатами Всеукраїнської наукової студентської конференції «Академія молода – 2019» на тему «Людина й освіта у глобалізованому інформаційно-мережевому суспільстві» буде опубліковано електронний збірник тез доповідей, а учасники заходу отримали сертифікати про участь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *