Університет відзначив Всесвітній день вишиванки флешмобом, виставкою, караоке та бігом

Національний університет державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) приєднався до святкування Всесвітнього дня вишиванки і провів низку подій. Участь у них взяли керівники університету, викладачі, студенти та співробітники НУДФСУ.

Традиційно, всі прийшли до навчального закладу у національному вбранні. Жінки обрали вишиті блузи, сукні і костюмчики та урізноманітнили свій образ прикрасами в українському стилі, а чоловіки додали до своїх класичних костюмів вишиті краватки та метелики або й зовсім змінили їх на вишиванки і штани. Всіх працівників та студентів університету привітав Культурно-мистецький центр «Сузір’я», який розповів історію заснування свята та подарував присутнім вокально-танцювальний номер «Вишиванка, моя вишиванка».

В Україні немає жодної оселі, де б не було вишитого вбрання, рушника, подушечки, серветки чи скатертини. Ці дорогі серцю речі передаються із покоління у покоління. І підтвердженням цій істині є виставка вишитих речей, яку влаштував Навчально-науковий інститут інформаційних технологій. Така виставка проходить в інституті не вперше і участь у ній беруть студенти та весь професорсько-викладацький склад інституту, які представляють роботи власного виробництва та роботи, які перейшли їм у спадок.

Щороку у цей день по всьому світу проводять акції, флешмоби та паради вишиванок. Проте, НУДФСУ не намагався встановити рекорд по кількості людей у вишиванках, а просто зібрав велику кількість людей у національному вбранні, а також вирішив поєднати патріотичний і спортивний настрої. Саме тому, Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації провів серед студентів Чемпіонат НУДФСУ та Ірпінського державного коледжу економіки і права з легкої атлетики та Всеукраїнський забіг «Зелена миля».  Адже здорова нація, як і національне вбрання, – найбільше багатство України.

В свою чергу, Навчально-науковий інститут права провів традиційний фотоконкурс вишиванок та започаткував нову традицію – пісенний конкурс «Караоке на юрфаці». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *