У НУДФСУ обговорили перспективи створення «Університету третього віку»

У НУДФСУ обговорили перспективи створення «Університету третього віку»

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) провели нараду щодо створення «Університету третього віку». Участь у ній взяли ректор навчального закладу та керівники структурних підрозділів НУДФСУ. Учасники обговорили ряд ключових питань щодо реалізації створення проекту, основною метою якого є навчання людей старшого віку.

Як повідомлялося раніше, «Університет третього віку» – це не вищий навчальний заклад у традиційному розумінні цього слова. Це навчання для студентів віком 50+, де головним є не отримання основної професії, а можливість особистого розвитку, розширення світогляду, соціальної адаптації та збереження активної життєвої позиції. Цей проект пропагує проводити вільний час з користю, отримувати нові та сучасні знання, розширювати коло спілкування та інтересів, а також мати можливість самопізнання та самореалізації. 

Варто відмітити, що слухачами можуть бути люди, які мають будь-який рівень вищої освіти та зацікавлені брати участь в освітніх програмах. Навчання відбувається без застосування формальної перевірки отриманих знань та вмінь, тільки за бажанням студентів.

Нагадаємо, що відкриття «Університету третього віку» приурочено до 100-річного ювілею НУДФСУ та 5-ої річниці створення Навчально-наукового інституту інформаційних технологій (ННІ ІТ).

У рамках реалізації проекту, уже відбулася низка міжнародних зустрічей. Зокрема, з віце-президентом польської спілки «Університетів третього віку» польського міста Лази, президентом Організаційної Ради Міжнародної спортивної Олімпіади для сеньйорів Богданом Радко, а також з представником та головою Духовної ради міжнародної компанії IMTD International Мелхісидеком Диаконідзе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *