В університеті відзначили День державного прапора України

В університеті відзначили День державного прапора України

Університет державної фіскальної служби України відзначив День державного прапора України. Традиційно у цей день керівництво, співробітники, викладачі, студенти та курсанти приходять до навчального закладу у вишиванках і разом співають державний гімн.

Цей день почали святкувати у країні лише з 2004 року, проте, історія українського прапора сягає сивої давнини. Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора, як символу українського народу відбулося 22 березня 1918 року. Саме тоді Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як стяга Української Народної Республіки.

На честь цього свята відбувається здійснення комплексу урочистих заходів, зокрема проведення щороку 23 серпня о 9 годині офіційної церемонії підняття Державного Прапора України в Києві, обласних, районних центрах та інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій. Звичайні громадяни України та діаспора, підприємства, державні установи та організації вивішують Державний Прапор України.

Президент України Володимир Зеленський, вітаючи українців зі святом, закликав пишатися країною не тільки у соціальних мережах, а провести флешмоб. Він попросив громадян вивісити з вікон державний прапор і таким чином одягнути країну у жовто-блакитні кольори.

А у Центрі культури та мистецтв СБУ до свята відкрили виставку історичних прапорів та бойових знамен України, яка працюватиме до 29 серпня. На відкритті виставки представники Галузевого державного архіву СБУ ознайомили присутніх із матеріалами архівної кримінальної справи 1966 року стосовно українців, яких засудили за підіймання жовто-блакитного прапору над держустановою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *