В Університеті пройшов Світовий турнір з боротьби самбо

В Університеті пройшов Світовий турнір з боротьби самбо

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) провели Світовий турнір з боротьби самбо серед українських діаспорних команд. Організував захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації з метою пропаганди здорового способу життя серед молоді та залучення студентів до занять спортом.

Співорзанізаторами турніру стали: Міжнародна організація українських громад «Четверта Хвиля», відділення Національного олімпійського комітету Київської області, Ірпінська міська рада, громадська організація «Асоціація сприяння розвитку Ветеранів єдиноборств України» та Світовий Конгрес Українців.

До Університету  завітали представники української діаспори з різних країн світу, а саме: США, Німеччини, Білорусії, Естонії, Польщі, Канади та Ізраїлю. Варто зазначити, що  учасниками турніру також були спортсмени із різних областей України. Вік спортсменів – від 30 до 60 років.

Розпочалася урочиста частина з підняття Державного прапору України та виконання державного гімну. Відкрив турнір голова громадської організації «Асоціація сприяння розвитку ветеранів єдиноборств України» та головний суддя змагань Юрій Клімантов, він привітав учасників та зазначив, що цей вид спорту постійно розвивається.

«Ніхто не очікував, що нас стільки збереться і це дійсно історичний момент. Ми розвиваємося і рухаємося вперед разом з вами, адже, щороку кількість учасників зростає, нагород отримують все більше, а результати стають все кращими», – зауважив заслужений тренер України.

Після підведення підсумків суддівською колегією переможців та призерів було нагороджено кубками, медалями та грамотами .

Довідково:

Самбо (від словосполучення «самооборона без зброї») один із найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, що наразі широко культивується на міжнародній спортивній арені. Він поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.

Самбо – не тільки вид спортивного єдиноборства і система протидії противнику без застосування зброї, а й система виховання, що сприяє розвитку морально-вольових якостей, патріотизму і громадянськості. Заняття самбо формують твердий характер, стійкість і витривалість, сприяють виробленню самодисципліни і розвитку якостей, необхідних для досягнення життєвих цілей. Самбо формує людей, здатних постояти за себе, за свою сім’ю, за Батьківщину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *