Наукова робота та її значення у житті студента:  основні види науково-дослідної роботи

Наукова робота та її значення у житті студента: основні види науково-дослідної роботи

Наукова робота – це самостійно виконане наукове дослідження тієї чи іншої проблеми, яке відповідає науковим принципам,  має певну структуру, містить результат і власні висновки.

Саме ці слова були взяті за основу проведення лекторію на тему: «Наукова робота та її значення у житті студента: основні види науково-дослідної роботи» (далі Лекторій). Лекторій відбувся 25 вересня 2019 року і організували його для студентів першого курсу професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права ННІ права Університету ДФС України (далі кафедри) у межах діяльності Наукового товариства студентів та курсантів кафедри (далі НТСК кафедри).

Під час проведення Лекторію були висвітлені наступні питання: види наукових робіт студента за період навчання; планування написання видів наукових робіт; формулювання та вибір теми; накопичення наукової інформації та підбір літератури до теми; оволодіння методами дослідження та складання плану роботи або послідовного переліку основних питань, які необхідно буде висвітлити; написання роботи; критерії якості наукової роботи; актуальність обраної теми; науковість, повнота розкриття теми, аргументованість висновків; елемент креативності бачення проблематики; стилі написання роботи; грамотність написання та оформлення тощо.

Викладачі кафедри у своїх виступах акцентували увагу на тому, що займатися науковою роботою цікаво, пізнавально та корисно, але при цьому потрібно обов’язково враховувати власні сили та здібності. Наукова робота покращує розвиток особистості студента, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та швидкому працевлаштуванню студента у майбутньому.

Студентки НТСК кафедри Онофрей Влада, ПБК-18-6 і Савенок Катерина, ПБК-18-6 розповіли першокурсникам про свою особисту участь у науково-комунікативних заходах кафедри у межах діяльності НТСК кафедри та про власний досвід написання тез доповідей.

Участь у лекторії взяли студенти груп ННІ права: ПБ-19-1, ПБ-19-2, ПБЦ-19-3, ПБЮ-19-4, ПБК-19-5, ПБК-19-5, ПБК-19-6, ПБК-19-7, ПБК-19-8; ПБК-19-9. Студенти уважно слухали викладачів, активно задавали питання та детально цікавилися науковою роботою і можливостями участі у діяльності НТСК кафедри.

Лекторій завершився акцентуванням уваги всіх присутніх на важливості отримання нових наукових здобутків для розвитку української та світової науки.

Доповідачі побажали студентам першого року навчання реалізувати себе у науковій роботі, впевнено діяти у цьому напрямку діяльності та вагомих досягнень у результаті наукового пізнання!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *