З лекцією виступив суддя Верховного Суду, Заслужений юрист України Бенедисюк Ігор Михайлович.

З лекцією виступив суддя Верховного Суду, Заслужений юрист України Бенедисюк Ігор Михайлович.

1 жовтня 2019 року в рамках заходів, які проводяться до Дня юриста кафедрою кримінального права та кримінології Університету державної фіскальної служби України, перед студентами Навчально-наукового інституту права з лекцією виступив суддя Верховного Суду, Заслужений юрист України Бенедисюк Ігор Михайлович.

Під час лекції студенти мали змогу послухати інформацію про сучасний стан судової системи, про її реформування загалом та Верховний Суд зокрема.

Було відмічено, що судова реформа перш за все буде стосуватися діяльності Верховного Суду. Передбачається зменшити максимальну кількість суддів від 200 до 100 осіб. Відбудеться низка змін у роботі Верховного Суду та органів суддівського самоврядування. Планується припинення повноважень Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Натомість Вища рада правосуддя призначатиме членів ВККС та фактично повністю контролюватиме їх.

Було вказано, що фактично може відбутися перезавантаження найвищого суду у системі судоустрою України. На суддів Верховного Суду, які не так давно пройшли складний відбір, чекає новий конкурс за критеріями професійної компетентності, етики та доброчесності.

Ігор Михайлович зазначив, що, якщо здобувачі вищої освіти виявлять бажання працювати у Верховному Суді України, то найбільше буде цінуватися така якість, як знання.

Після лекції студенти задавали багато питань, що свідчить про зацікавленість інформацією, яку їм виклав Бенедисюк Ігор Михайлович.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *