До УДФСУ завітав мандрівний буддійський чернець та миротворець Дзюнсей Терасава

До УДФСУ завітав мандрівний буддійський чернець та миротворець Дзюнсей Терасава

До Університету державної фіскальної служби України завітав відомий мандрівний буддистський чернець-миротворець, філософ і письменник та Учитель чернечого Ордена Ніппондзан Мьоходзі у Євразії – Дзюнсей Терасава. Зустріч, організована Навчально-науковим інститутом гуманітарних наук, відбулася з нагоди Дня Миру та 150-ї річниці народження Махатми Ганді.

Учасники заходу обговорили покликання бути відповідальною і гідною людиною в сучасному світі, вміння бути вільними, мудрими та щасливими. Також, студенти цікавилися особливостями філософії та духовного досвіду в буддизмі на що отримали вичерпні відповіді та мудрі поради.

Довідково: Дзюнсей Терасава – народився 15 вересня 1950 року у маленькому містечку Хакуй на півострові Ното в Японії. Наставник, прозваний Терасава-сенсей, чи просто Сенсей, має багаторічний досвід чернечої миротворчої практики у Індії, Європі та у колишньому Радянському Союзі. Навчає групу ченців з України, Казахстану, а також Китаю.

Як один з провідних активістів ненасильницького руху в Європі кінця епохи холодної війни, Терасава-сенсей запропонував українським релігійним лідерам зробити спільну заяву заради захисту миру, ненасильства і життя в Україні. У день поминання загиблих на Майдані Незалежності монах-миротворець ініціював багатоденну ходу миру у Києві та містах південно-східної України.

З 2009 року веде блог на «Українській правді».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *