Курсанти та студенти 1-го курсу склали Присягу працівника податкової міліції та пройшли посвяту у студенти

Курсанти та студенти 1-го курсу склали Присягу працівника податкової міліції та пройшли посвяту у студенти

          Курсанти та студенти 1-го курсу Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (далі – Факультет) Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) склали Присягу працівника податкової міліції Державної фіскальної служби України та проголосили клятву студента Факультету.

          Участь в урочистостях взяли ректор УДФСУ Павло Пашко, Перший заступник начальника Головного оперативного управління Державної фіскальної служби України Володимир Мацюк, Перший заступник начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України Максим Безпалов, начальник другого управління Головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Олексій Корнійчук, Герой України Олександр Порхун, начальник Податкової міліції України ‎1998-2005 років Віктор Жвалюк, перший начальник Факультету, голова Спеціалізованої Вченої ради генерал-майор міліції Віктор Білоус, начальник факультету Податкової міліції  України 2007-2008 років Йонас Андруліс, учасник бойових дій в Афганістані, Кавалер ордену Червоної Зірки Едуард Єрьоменко, в.о. проректора з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк, а також увесь професорсько-викладацький склад Факультету, близькі та рідні курсантів-першокурсників.

          Ректор Павло Пашко привітав курсантів та їхніх батьків із святом і зазначив, що перед курсантами стоїть велика місія. «Вітаю вас зі святом. Факультет – це окраса навчального закладу, а курсанти – захисники економічних інтересів України. Я впевнений, що ваші діти, а наші випускники, будуть надійно захищати нашу державу», – підкреслив ректор.

          В.о. проректора з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк зауважив, що його приємно вражає кількість першокурсників Факультету. «Дуже приємно бачити сьогодні таку велику кількість курсантів та студентів. Це означає, що Факультет податкової міліції дійсно потужний підрозділ. Бажаю, у переддень Захисника України, гідно продовжити традицію Факультету, бути справжніми патріотами Батьківщини і пам’ятати, що саме ви – майбутнє економічної безпеки України», – запевнив Василь Чмелюк.

          Гості, які відвідали свято, долучилися до вітань Павла Пашка та Василя Чмелюка і також закликали курсантів бути патріотами, гідно захищати державу та пам’ятати, що саме у їхніх руках майбутнє України. Варто зазначити, що учасник бойових дій в Афганістані, Кавалер ордену Червоної Зірки Едуард Єрьоменко, вітаючи першокурсників, презентував УДФСУ і Факультету подарунок, пов’язаний із захистом Батьківщини, а саме картину із зображенням бойових дій в Афганістані.

          «Я служив в Афганістані в окремій розвідувальній роті, 15 вересня 1987 року увесь мій взвод загинув. На заміну прислали бійця, який і написав цю картину. Я хочу подарувати її вам, бо вона символізує мужність і відвагу», – зазначив Едуард Єрьоменко і вручив подарунок ректору та начальнику Факультету.

          Також, у рамках урочистостей, відповідно до Наказу Державної фіскальної служби України «Про заохочення працівників податкової міліції» за відданість справі, мужність, професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисника України, було оголошено та вручено Подяки працівникам Факультету, а також присвоєно спеціальне звання начальницького складу «старший лейтенант податкової міліції» курсантам Факультету.

          Після закінчення офіційної частини свята, 102 курсанти, які у повному обсязі виконали програму курсу першої початкової підготовки та повноцінно влилися у курсантську родину, склали присягу працівника податкової міліції та пройшли посвяту у студенти.

          За словами першокурсників, для них це дуже знаковий день. «Мене переповнюють емоції! Я дуже щаслива, що здійснилася моя мрія і що я навчаюся у цьому університеті», – поділилася емоціями Аліна Кохно.

          Батьки дівчини, які приїхали її підтримати, теж не стримували емоцій, обіймали доньку, робили фото і показували фрагмент відео з її присяги та посвяти у студенти. Вони поділилися, що вибором закладу вищої освіти задоволені, а вибором доньки – пишаються. «Це був вибір Аліни і ми його повністю підтримуємо, хоч це і дуже відповідально, як для неї, так і для нас», – запевнили батьки Аліни Кохно.

          Урочистості з нагоди складання Присяги працівника податкової міліції та посвяти у студенти, закінчилися святковим подарунком від барабанщиків Культурно-мистецького центру «Сузір’я» та урочистим маршем курсантів та студентів Факультету.

          І, традиційно, наприкінці свята пролунав Гімн УДФСУ.

Більше фото за посиланням  https://drive.google.com/open?id=1f2eu9Q4JSntWBfEwOy6otkpOdFYOI6zc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *