Відбулися Всеукраїнські науково-практичні читання, присвячені пам’яті Ніни Нижник

Відбулися Всеукраїнські науково-практичні читання, присвячені пам’яті Ніни Нижник

          В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) провели ІІІ Всеукраїнські науково-практичні читання, присвячені пам’яті доктора юридичних наук, професора, заслужено юриста України, члена-кореспондента Національної академії правових наук, професора кафедри теорії права та держави Навчально-наукового інституту права УДФСУ (2015-2017р.р.) України Ніни Нижник. Захід організувала кафедра теорії, історії права і держави та конституційного права Навчально-наукового інституту права, де науковець працювала останні роки свого життя

 

          Серед присутніх та тих, хто подав заявки на участь у конференції, були представники із різних навчальних закладів України, зокрема, з Інституту держави та права ім. В.М. Корецького Національної академії наук України, Національної академії правових наук України, Національної академії державного управління при президентові України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Академії адвокатури України, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Київського державного коледжу туризму та готельного господарства, Тернопільського національного економічного університету, Ужгородського національного університету, Білоцерківського національного аграрного університету та звичайно УДФСУ.

          За словами організаторів, Ніна Нижник – неймовірна людина, знайомство з якою залишало вагомий слід у житті інших людей. «Це не тільки знаний в Україні науковець, а й подруга, вчитель, наставник, добра знайома. У кожного з нас є своя історія знайомства, спілкування або співпраці з цією надзвичайно талановитою людиною», – стверджують колеги та додають, що «за час своєї науково-педагогічної роботи Ніна Нижник започаткувала власну школу та підтримувала молодих науковців». І це дійсно так, адже своїм вчителем її називають 18 докторів та 32 кандидати наук.

          Ніна Нижник – видатний вчений-правознавець в галузі державного будівництва, державного управління, конституційного та адміністративного права, дослідник і викладач, талановитий педагог, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, Заслужений юрист України.

          З 2015 року і до дня смерті працювала в УДФСУ. За все життя написала 400 наукових праць, з яких 18 одноосібних та колективних монографій з проблем державного будівництва, публічного управління, конституційного та адміністративного права та публічної служби.

          Брала участь у підготовці проектів Концепції адміністративної реформи в Україні, проектів змін та доповнень до законів України. І ці досягнення були гідно оцінені державою та колегами-науковцями.

          Цьогорічний захід закінчився плануванням наступних, уже IV Всеукраїнських науково-практичних читань, присвячених пам’яті Ніни Нижник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *