В Університеті висадили сакури з нагоди Всесвітнього дня дзюдо

В Університеті висадили сакури з нагоди Всесвітнього дня дзюдо

З нагоди святкування Всесвітнього дня дзюдо на території Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) біля корпусу Р були висадженні сакури. Організував захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (далі – ННІ СФБПР) за підтримки Національного олімпійського комітету в Київській області.

Участь у заході взяли студенти УДФСУ та студенти Ірпінського державного коледжу економіки та права (далі – ІДКЕП), а також проректор з адміністративно-господарської діяльності Олександр Фокін, директор ІДКЕП Оксана Пілевич, директор ННІ СФБПР Ігор Малинський, президент Всеукраїнської федерації Хортингу Станіслав Федоров, призери Олімпійських та Параолімпійських ігор, чемпіони Світу та Європи Карен Балаян, Дмитро Соловей, Олександра Старкова та Нугзар Месаблішвілі, а також провесорсько-викладацький склад ННІ СФБПР.

Варто зазначити, що вибір такого дерева є невипадковим, адже сакура (японська вишня) – це не тільки назва декоративних дерев, а також відомий символ Японії та японської культури.

Як відомо, дзюдо –  японське бойове мистецтво і вид спорту, що виникли на основі дзюдзюцу (джиу-джитсу). Основні правила, принципи тренувань і проведення змагань були сформульовані Кано Дзіґоро. Починаючи з 2011 року, 28 жовтня (день народження засновника дзюдо Дзіґоро Кано) щорічно відзначатиметься як Всесвітній день дзюдо.

Дзюдо – це універсальний метод фізичного розвитку та виховання особистості. Це поєднання древнього бойового мистецтва, сучасних спортивних прийомів і філософії постійного самовдосконалення. І понад 40 мільйонів людей у всьому світі займаються цим видом бойового мистецтва.

Нагадаємо, що УДФСУ неодноразово проводив чемпіонати з дзюдо, зокрема, серед спортсменів із вадами слуху, що присвячені пам’яті Героя Небесної Сотні, Героя України, майстра спорту України міжнародного класу з дзюдо, студента, який навчався у стінах НУДФСУ, Дмитра Максимова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *