Студенти УДФСУ написали Всеукраїнський диктант національної єдності

Студенти УДФСУ написали Всеукраїнський диктант національної єдності

З нагоди святкування Дня української мови та писемності, студенти Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) долучилися до Всеукраїнської акції UA: Українське радіо Національної радіокомпанії України та написали Всеукраїнський диктант національної єдності. Організувала  захід кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук з метою об’єднання усіх небайдужих навколо української мови.

Диктант традиційно диктував доцент Київського університету імені Б. Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури, відомий мовознавець та автор тексту Олександр Авраменко. Цьогорічний диктант мав назву «Від бересту – до цифри» і звучав на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, акцію транслював телеканал UA: Перший.

Участь у  написанні диктанту й перевірці знань української мови взяли студенти різних курсів Навчально-наукових інститутів УДФСУ. Своїми враженнями поділилася студентка 1 курсу Навчально-наукового інституту права Діана Охремчук: «Я писала диктант вперше і мені сподобалося, дуже цікаво було себе перевірити, оскільки змінюється правопис і правила написання слів. Проте, брати участь у конкурсі та відправляти роботу на перевірку я не буду», – зазначила вона і побажала усім вдосконалювати свою мову, вивчати нові правила та прогресувати.

Одразу після завершення диктанту, охочі мали змогу надіслати свої роботи електронною поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua і взяти участь у конкурсі на найкращу роботу. 10 найкращих творів відзначать призами.

Варто зазначити, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був заснований у 2000 році з метою об’єднання навколо мови. Відтоді всі охочі в Україні і за кордоном можуть перевірити свої знання української мови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *