Практичний семінар  на тему: “Правове регулювання оподаткування адвокатської діяльності”

Практичний семінар  на тему: “Правове регулювання оподаткування адвокатської діяльності”

21 листопада 2019 року в стінах Університету ДФСУ  в рамках декади кафедри фінансового права відбувся спільний захід організований кафедрою фінансового права спільно з Навчально-практичною лабораторією “Юридична клініка” ННІ права УДФСУ, це практичний семінар  на тему: “Правове регулювання оподаткування адвокатської діяльності”. Під час семінару відбулась зустріч студентів 3 курсу групи ПБ 17-1 ННІ права з практикуючим адвокатом, Головою Всеукраїнської профспілки адвокатів України, видатним адвокатом України, аспірантом кафедри фінансового права УДФСУ Завідувачем НПЛ “Юридична клініка” Корінною Надією Миколаївною. Студенти мали можливість особисто поспілкуватися з практиком, задати їй питання та ознайомитись з особливостями законодавства та проблемами, які виникають у практиків у зв’язку з існуючими прогалинами законодавства в сфері оподаткування діяльності адвокатів та сплати ними єдиного соціального внеску. 

Надія Миколаївна розповіла про обов’язковість сплати податків самозайнятими особами, що займаються адвокатською та нотаріальною діяльністю, наголосила на новелах законодавства щодо сплати єдиного соціального внеску та податків, як на спрощеній системі оподаткування, так і на загальній в разі здійснення професійної діяльності адвокатами у формі адвокатського бюро чи адвокатського об’єднання. Про плюси і мінуси що існують на сьогодні при здійснення адвокатської діяльності в наявних формах адвокатської діяльності.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам заходу #кафедрі_фінансового_права, #НПЛ_ЮК_ННІП_УДФСУ, а особливо #Корінній Надії Миколаївні за час, який вона змогла приділити, за бажання ділитися професійним досвідом, цікаве спілкування та корисну інформацію.

Аліна Мельниченко ,

 студент-консультант НПЛ “ЮК”ННІП УДФСУ,   група ПБ 17-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *