Храм Святителя Миколая Чудотворця святкує 20-тиріччя

Сьогодні Храм Святого Миколая Чудотворця української Православної Церкви, який знаходиться на території Університету державної Фіскальної служби України святкує своє 20-річчя.

Ідея створення храму належить керівництву навчального закладу, на той час Академія державної податкової служби України, і Державній податковій адміністрації України. Задумом ректора Академії державної податкової служби України Петра Мельника було побудувати «храм Божий в храмі науки», який повинен стати осередком духовної просвіти.

Варто відмітити, що керівництво навчального закладу звернулося за благословенням до Блаженнішого Володимира (Сабодана), митрополита Київського і Всієї України – Предстоятелю Української Православної Церкви.  Після того, як благословення було отримано в липні 1999 року і почалося будівництво, місце під нього освятив секретар митрополії Віталій Косовський.

Зазначимо, що храм був зведений за 6 місяців і вже 19 грудня  того ж року відбулося освячення, яке здійснив Митрополит Володимир, а після першої відслуженої літургії він подарував храму частку мощей Святителя і Чудотворця Миколая.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *