В Університеті третього віку розпочався другий навчальний семестр

В Університеті третього віку розпочався другий навчальний семестр

В Університеті третього віку «СВІТ», який уже 4 місяці успішно функціонує на базі Навчально-наукового інституту інформаційних технологій Університету державної фіскальної служби України розпочався другий навчальний семестр. Першим заняттям було проведено семінар-тренінг з ІТ-технологій на якому слухачі віком 45+ отримали нові практичні навички та підвищили рівень володіння комп’ютером, а також активно освоїли нові матеріали.

Як відомо, Університет третього віку «СВІТ» – це не вищий навчальний заклад у традиційному розумінні цього слова, у ньому не складають вступні іспити, успішність також не перевіряється. Зазначимо, що «СВІТ» – це в першу чергу можливості для людей поважного віку не тільки отримати нові знання, а й поділитися своїми вміннями та власним досвідом. Також, це нагода з користю проводити вільний час, розширювати коло спілкування та інтересів.

Варто відмітити, що вікова категорія студентів Університету третього віку «СВІТ» – від 46 до 86 років. Більшість з них у віці 60-70 років і мають вищу освіту. Заняття у студентів проходять 2 рази на тиждень, за основу навчання вибрано «Інформаційні та комп’ютерні технології» і «Англійську мову». Також, студенти вивчають низку інших дисциплін, а після закінчення навчання випускники отримають сертифікати.

Нагадаємо, що Університет третього віку «СВІТ» офіційно розпочав свою діяльність 9 жовтня 2019 року і майже 50 студентів отримали студентські квитки з рук директора Університету третього віку в Тулузі (Франція), офіційного представника ООН з питань туризму для людей літнього віку Франсуа Велла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *