Вперше за 47 років Профком студентів та курсантів очолила жінка

Вперше за 47 років Профком студентів та курсантів очолила жінка

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулася звітна конференція первинної профспілкової організації студентів та курсантів УДФСУ та ІДКЕП, на якій було заслухано звіт про роботу голови Андрія Браунагеля, а також обрано нового. 

Вперше за 47 років головою стала жінка, а саме Анна Бережна, студентка Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи. За першість вона змагалася із Дмитром Лиманом, студентом Навчально-наукового інституту права. Боротьба була насиченою, та делегати зробили свій вибір на користь студентки.

Розпочав захід ректор Павло Пашко, який зазначив, що найголовніше в усьому – результат. «Старатися – це добре, але судять по кінцевому результату. Якщо він хороший, то значить дуже старалися. Якщо результат нехороший, то погано старалися або не вміли чи не навчилися робити так, як потрібно. Тому, потрібно думати про результат», – пояснив ректор і наголосив: «Захист прав студента – одна із складових Профкому». 

Кандидати ознайомили учасників конференції із своєю програмою та відповіли на питання присутніх. Вони були гострими та провокативними, але Анна Бережна та Дмитро Лиман зуміли гідно на них відповісти. Після цього делегати проголосували і зробили свій вибір на користь студентки. Голосування проходило прозоро та відповідно до загальноприйнятих норм. Хоч Дмитро Лиман результатом не задоволений, але подавати апеляцію не збирається.

«Мені здається, я був більш чесним і щирим, ніж Анна, але оскаржувати вибори не буду. Маю плани й надалі бути заступником голови профбюро ННІ права і продовжувати працювати для покращення університету та студентського життя в цілому», – підсумував Дмитро Лиман. 

Анна Бережна у свою перемогу не вірила, проте, гарний результат їй напророкувала погода. «Я не знала, як все буде, хто переможе і так переживала, що, навіть, вночі не могла спати. Але сьогодні зранку так усміхалося сонце, що подумалось, а раптом мені усміхнеться доля», – поділилася враженнями переможниця. Вона додала, що не збирається відкладати виконання своїх обов’язків у далекий ящик і приступає до роботи із наступного дня. Новообрана голова Профкому збирається разом із колегами-студентами взяти участь у пікеті біля Ірпінської міської ради, який закликає мерію не забирати в УДФСУ землю, яка належить йому по праву, адже там заплановане будівництво парку.

Вітаємо Анну Бережну із перемогою та бажаємо успіхів на новій посаді!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *