У 2020 році наукометричними базами Scopus та Web of Science проіндексовано 19 робіт працівників  УДФСУ

У 2020 році наукометричними базами Scopus та Web of Science проіндексовано 19 робіт працівників УДФСУ

Відповідно до Наказу МОНУ від 27.02.19 №269 станом на 01.06.19 Університет ДФС України отримав доступ до міжнародних наукометричних баз даних Scopus і Web of Science, який буде діяти до 31.05.2020. Наразі ведуться переговори між МОН та компаніями Elsevier та Clarivate Analytics щодо можливості продовження термінів надання доступу для закладів вищої освіти.

На сьогодні, наші науковці можуть безперешкодно користуватися перевагами даних ресурсів у читальних залах Наукової бібліотеки та з будь-якого робочого місця в Університету, підключеного до мережі інтернет.

Для цього потрібно зайти на сайт бібліотеки у рубрику Передплачені ресурси Наукомертичні бази та обрати необхідну базу або зайти безпосередньо на сайти Scopus або Web of Science.

Завдяки необмеженому доступу до даних ресурсів науковці та фахівці Наукової бібліотеки постійно проводять моніторинг публікаційної активності науково-педагогічних працівників Університету у наукометричних базах.

З результати цієї роботи можна ознайомитися на сайті Наукової бібліотеки у рубриці «Науковцям» або перейти за посиланням:

http://library.nusta.edu.ua/2018-02-13-14-59-49

Так, станом на 14.05.2020 наукометричними базами даних Scopus і Web of Science було проіндексовано 19 робіт науково-педагогічних працівників Університету за 2020 рік і ця кількість активно зростає.

Роботи у Scopus (2020 рік): http://library.nusta.edu.ua/other/naukovcyam/Publ_akt/materials_Scopus_2020.xlsx

Роботи у Web of Science (2020 рік):

http://library.nusta.edu.ua/other/naukovcyam/Publ_akt/materials_WoS_2020.xlsx

У Науковій бібліотеці Університету можна отримати консультації щодо реєстрації, пошуку профіля науковця, пошуку робіт, журналів та подальшого використання інформаційних ресурсів баз Scopus і Web of Science.

Відповідальна особа: Андрійчук Зоя Ростиславівна, кім. 366, тел. 17-92

Сподіваємось, що завдяки плідній співпраці бібліотеки та науковців щодо використання наукометричних баз даних Scopus і Web of Science у наукових дослідженнях, отримана можливість стане поштовхом для розвитку наукової сфери діяльності нашого Університету.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *