Журналісти заслуговують на те, аби посеред буднів був день, коли суспільство висловлює їм повагу і вдячність

Журналісти заслуговують на те, аби посеред буднів був день, коли суспільство висловлює їм повагу і вдячність

6 червня в Україні відзначають День журналіста. Представники цієї професії заслуговують на те, аби посеред буднів був день, коли суспільство висловлює їм свою повагу і вдячність – за оперативне й неупереджене інформування, за попередження, прогнози, поради, оцінки, коментарі, за пробудження інтересу й уваги до важливих речей. У час, коли інформація набуває особливого значення і впливу, саме від їхньої діяльності значною мірою залежить обізнаність і орієнтованість кожної людини в складному світі, сповненому суперечностей і викликів. Журналісти – важливі.

День журналіста – це професійне усіх, хто щодня інформує мільйони українців про події в країні і світі, а насправді – формує їхню картину світу. До журналістського слова прислухаються, з активною громадянською позицією журналістів рахуються, думку цінують і поважають. 

Вітаємо сьогодні працівників медійного простору, студентів спеціальності «Журналістика», їхніх викладачів! 

Студенти спеціальності «Журналістика» цього року результативно й натхненно працювали. Тож до свята готові! У їхньому активі – 1 місце Міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» у номінації «Газета»; «бронза» в університетському етапі інтелектуальної гри «Найрозумніший першокурсник»; успішний виступ на «Дебюті першокурсника»; робота зі студентами-податківцями над проєктом «Податкова клініка»; перша практика як можливість попрацювати в улюбленому медіа протягом трьох тижнів – Радіо Свобода, Інтер, ZIK, Intimenews, ITV, «Гребінчин край», «Діалог» (на Тернопільщині) – медіа, що нас прихистили, вчили й оцінювали наші спроби; науковий всеукраїнський переможний дебют – на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт О. Кацан виборола ІІ місце – серед майже 50 навчальних закладів; п’ятіркою Прес-весняних перемог – І місце в номінаціях «Текст, сценарій», «Комікс» конкурсу «Інфоманія»; у номінації «Газета» та два персональних третіх місця О.Кацан – у номінації «Журналістська робота» і «Нові медіа» на 18 Міжнародному фестивалі «Прес-весна на Дніпрових схилах». Була багато цікавих майстер-класів, за що вдячні колегам-журналістам провідних українських ЗМІ; було багато креативних флешмобів та проєктів. Плани – не менш амбітні. 

Зі святом вас, журналісти! Нехай ваше перо буде гострим, реакція швидкою, а цілі – орієнтованими на людину і задоволення її потреб! Бажаємо натхнення й задоволення від професійної діяльності!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *