В ННІ гуманітарних наук розпочалося навчання для першокурсників

В ННІ гуманітарних наук розпочалося навчання для першокурсників

15 вересня 2020 року директор ННІ гуманітарних наук УДФСУ, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Є. М. Суліма провів відкриту лекцію для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальностей «Психологія» та «Філологія». Під час лекції директор інституту звернув особливу увагу здобувачів на вибудову особистісної тракторії розвитку, планування власного професійного майбутнього уже сьогодні, наповнення студентських років активними справами як пізнавального, так і соціального характеру: «Бажання вчитися повинно стати не мрією, а реалізовуватися в конкретних кроках назустріч своїм життєвим цілям».

Є. М. Суліма зазначив, що принципом діяльності ННІ гуманітарних наук є принцип «Інститут – для студентів». 

Під час відкритої лекції для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності «Журналістика» ректор УДФСУ, доктор економічних наук, професор Пашко Павло Володимирович від імені ректорату університету поздоровив студентів-першокурсників, розповів про шляхи розвитку університету, можливості для отримання нових знань студентів у стінах навчального закладу та побажав усім міцного здоров’я,  гарного настрою та цікавих і плідних років навчання в університеті, зазначивши, що цей рік буде визначним в історії університету, який у 2021 році відзначає свій 100-річний ювілей.

Після відкритої лекції 1-курсниця Панчева О.Ю. зазначила: «Хочу поділитися своїми емоціями після сьогоднішнього знайомства з усіма. Ми, студенти 1 курсу ННІ гуманітарних наук слухали бесіду про правила і обов’язки в університеті, окрім цього, нам надали щирі настанови, які стосуються не лише навчання, а й життя загалом. Говорили про задоволення від власної справи, про дружбу й колектив. Розмова офіційного характеру набула художнього забарвлення, була наповнена теплими словами. І я одразу ж уявила, як я так само гарно навчуся висловлювати свої думки».

Першокурсниця Савчук К.В. відмітила: «Мої враження від першого дня є незабутніми, сьогодні я на собі відчула, як це бути студентом першого курсу. Звичайно, все нове, я це розумію, буде важко, але це того варте. Адже відкривається новий світ, нові можливості та нові друзі. Мені надзвичайно сподобався університет та колектив, я дуже задоволена тим, що мені випала можливість тут навчатися. Від університету я очікую отримати нові знання, які я зможу застосувати у майбутньому, а також нові незабутні емоції та можливості. Я сподіваюся, що зможу отримати те, чого я бажаю і що мені дуже потрібно». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *