УДФСУ передав до МОН розроблений проєкт Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки

УДФСУ передав до МОН розроблений проєкт Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки

В Університеті державної фіскальної служби України (далі –УДФСУ) розроблено проєкт Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки (далі – Стратегія). Документ розроблено робочою групою, яка створена наказом ректора УДФСУ, відповідно до розділу 4, пункту 4.3, підпункту 22 Статуту УДФСУ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України, та на виконання листа Міністерства освіти і науки України від 11.08.2020 № 08/355.

У проєкті Стратегії особливу увагу приділено аналізу сучасного стану вищої освіти в Україні, висвітлено проблеми розвитку вітчизняної вищої школи, визначено стратегічні цілі та напрями оновлення державної політики в галузі вищої освіти, сформульовано принципи модернізації закладів вищої освіти в контексті євроінтеграції, запропоновано механізми набуття університетами фінансової та організаційної самоврядності, а також розглянуто інструменти практичної реалізації Стратегії.

Завершений варіант документа було передано до Міністерства освіти і науки України. Передбачається, що положення проєкту Стратегії має забезпечити модернізацію системи вищої освіти України в напрямку розвитку сучасних європейських стандартів та дозволить українським закладам вищої освіти успішно конкурувати на міжнародному ринку освітніх послуг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *