Професорці Університету Олені Рябченко присвоєно почесне звання  «Заслужений діяч науки і техніки України»

Професорці Університету Олені Рябченко присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України»

За поданням Вченої ради Університету Президент України присвоїв професорці Університету Олені Рябченко почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України». Відповідно до Указу Президента України від 30 вересня 2020 року №416/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» почесне звання присвоєно за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

Олена Рябченко – професорка кафедри адміністративного права і процесу та митної безпеки Університету, доктор юридичних наук, кандидат економічних наук, членкиня редакційної колегії журналу «Митна безпека», засновниця наукової школи «Адміністративно-правові гарантії законності і правопорядку».

За участю Олени Рябченко здійснено експертизу понад 70 законопроектів, спрямованих на вдосконалення правового регулювання відносин у сфері правоохоронної діяльності, судоустрою і статусу суддів. Професорка була позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. З 2010 р. брала участь у підготовці експертних висновків для Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Входила до складу робочої групи з питань реформування законодавства про адміністративні правопорушення та запровадження інституту кримінальних проступків, була експертом Комісії з питань народовладдя у складі Конституційної Асамблеї; членом науково-консультативних рад при Вищому господарському суді України та Вищому адміністративному суді України; входила до складу Громадської ради при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України. У 2018-2019 роках – експертом МОН України щодо стандартів вищої освіти та акредитації. Наразі Олена Петрівна є членом науково-консультативної ради Конституційного Суду України.

За багаторічну юридичну та наукову діяльність Олена Рябченко нагороджена премією МВС України «За розвиток науки, техніки та освіти» ІІ ступеня, відзнаками МВС України «За розвиток науки, техніки та освіти» І ступеня, «Почесний знак МВС України», нагрудним знаком «За відзнаку в службі» ІІ та І ступенів, нагрудним знаком «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, почесною грамотою Харківської обласної організації Спілки юристів України, заохочувальною відзнакою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – нагрудним знаком «Правосуддя і справедливість».

Колектив Університету вітає Олену Петрівну з отриманням чергової нагороди! Бажаємо здоров’я, сил та натхнення досягати нових вершин! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *