В УДФСУ відбувся Всеукраїнський турнір по консультуванню з фінансових питань та Фінал конкурсу «UP»

В УДФСУ відбувся Всеукраїнський турнір по консультуванню з фінансових питань та Фінал конкурсу «UP»

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся Всеукраїнський турнір по консультуванню з фінансових питань та Фінал конкурсу «UP» в рамках Міжнародного студентського стажування. Змагання проводились із дотриманням усіх карантинних вимог. 

Захід організований Асоціацією юридичних клінік України за фінансової підтримки Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору», співорганізатором виступила  Навчальна лабораторія «Юридична клініка» Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права) УДФСУ. Координатор проєкту адвокат, заступник завідувача Навчальної лабораторії «Юридична клініка» УДФСУ Тетяна Шолкова.

Участь у відкритті змагань взяли Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, проректорка з наукової роботи Олена Драган та професорка кафедри фінансового права ННІ права Юлія Аністратенко, які привітали присутніх у стінах закладу освіти та побажали командам гідно представити себе і показати найкращий результат. Крім цього, за допомогою онлайн-зв’язку, до учасників звернулися Президент Польської фундації юридичних клінік України Філіп Черніцький та голова Асоціації юридичних клінік України Юлія Ломжець, які побажали успіхів командам у боротьбі та подякували організаторам і учасникам, які незважаючи на карантин та всі труднощі, які виникають у зв’язку із ним, зібралися, щоб визначити найсильніших.

Після вітальних слів відбулося знайомство з командами, які представляють юридичні клініки закладів освіти зі всієї України, та суддями конкурсу, серед яких відомі адвокати, юристи, судді та члени громадських об’єднань. 

Подальший хід змагань проходив відповідно до панелей, під час яких команди виконували конкурсні завдання, імітували прийом клієнтів по запропонованим фабулам, досліджували реальні правові кейси за напрямом «Захист прав споживачів фінансових послуг» та формували правові позиції по ньому. 

По завершенню заходу було підведено підсумки, визначено фіналістів і переможців змагань. Найсильнішою командою у Всеукраїнському турнірі по консультуванню з фінансових питань стала команда Юридичної клініки Університету митної справи та фінансів, друге місце посіла Навчальна лабораторія “Юридична клініка” ННІ права УДФСУ. У Фіналі конкурсу «UP» в рамках Міжнародного студентського стажування перемогу отримала Юридична клініка Liberta Західноукраїнського національного університету, почесне друге місце посіла Правнича клініка НаУКМА Національного університету «Києво-Могилянська академія».

УДФСУ вітає учасників та переможців! Бажаємо успіхів та подальших досягнень!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *