Було проведено зустріч з практичним працівником митниці – Дорофеєвою Лілією Максимівною

Було проведено зустріч з практичним працівником митниці – Дорофеєвою Лілією Максимівною

Кафедра фінансового права Навчально-наукового інституту права до Міжнародного дня митника провела 26.01.2021 року зустріч з практичним працівником митниці – Дорофеєвою Лілією Максимівною – начальником з напряму реалізації правових питань Закарпатської митниці Державної митної служби України. Лілія Максимівна також є професором кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Ужгородського національного університету, доктором юридичних наук. Тема зустрічі була: «Інституційно-функціональний механізм системи митних органів». Захід проходив в онлайн-режимі на платформі Moodle. З привітальним словом виступила завідувач кафедри – Новицька Наталія Борисівна, д.ю.н., модератором заходу була доцент кафедри фінансового права – Сластьоненко Оксана Олександрівна, к.ю.н., відповідальна за роботу наукового товариства кафедри.

До нашого заходу приєднались студенти 4 курсу Навчально-наукового інституту права, викладачі кафедри фінансового права, члени  НТСК кафедри фінансового права «Фінансовий юрист» та члени навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» ННІ права Університету ДФС України. Також долучилися і представники факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції УДФС України, які навчаються за ОП «Митна безпека» і учасники гуртка «Промінь» кафедри адміністративного права і процесу та митної безпеки.

Учасники зустрічі мали змогу дізнатись: про систему митних органів України; про діяльність митниці та митного поста; а також змогли отримати відповіді на інші питання, які стосуються митної справи. Особливу увагу Лілія Максимівна приділила питанням проходження практики та працевлаштування здобувачів вищої освіти Університету ДФС України, адже Університет є профільним вищим навчальним закладом, який здійснює підготовку кадрів для органів виконавчої влади, діяльність яких координується та спрямовується Міністерством фінансів України. 

Дякуєм Дорофеєвій Лілії Максимівні за такий цікавий захід!

Дякуємо організаторам та всім, хто приєднався до зустрічі!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *