Вчена рада ННІ гуманітарних наук  розглянула заплановані питання

Вчена рада ННІ гуманітарних наук розглянула заплановані питання

29 січня 2021 року відбулося чергове засідання Вченої ради ННІ гуманітарних наук. Членами Вченої ради було обговорено актуальні питання, зокрема профорієнтаційна робота за спеціальностями: «Журналістика», «Психологія», «Філологія». Завідувачки відповідних кафедр прозвітували про роботу кафедр в контексті залучення майбутніх першокурсників, окреслили коло завдань, на яких варто зосередитися у поточному семестрі, аби забезпечити виконання ліцензованого обсягу. Директор інституту, професор Євген Суліма визначив як пріоритетний – напрям координації взаємодії між НПП кафедр і адміністраціями шкіл через механізм Меморандуму про співпрацю з міськими відділами освіти для безперешкодної взаємодії кафедр і потенційних абітурієнтів.

Було обговорено питання виконання плану заходів з підготовки до акредитації освітньої програми «Журналістика». Гарант ОП – професор Наталія Зикун зазначила про 80%-ву готовність ОП до акредитації та висловила пропозиції щодо підсилення критерію інтернаціолізації ОП, запропонувавши іншим кафедрам інституту створити міжнародний комунікативний простір для молодіжного спілкування здобувачів вищої освіти з іноземними студентами. Директор інституту відмітив плановість і цілеспрямованість роботи щодо підготовки до акредитації та залучення усіх кафедр до спільної справи.

Члени Вченої ради обговорили стан підготовки освітніх програм другого (магістерського) рівня «Економічна журналістика», «Психологія. Психологія бізнесу», «Глобальні політичні процеси і міжнародні відносини». Гаранти освітніх програм прозвітували про їхню готовність до процедури погодження і запровадження в освітній процес Університету. Директор інституту, професор Євген Суліма також зазначив, що керівництвом Університету підтримано пропозиції ліцензованих обсягів магістерських програм.

На засіданні Вченої ради було нагороджено здобувачку вищої освіти групи ЖБ-17-1 Ольгу Кацан у номінації кращий студент року – студент науковець 2020.

Вчена рада ННІ гуманітарних наук прийняла також рішення щодо необхідності безумовного виконання положень Законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про забезпечення функціонування української мови як державної» в частині викладання навчальних дисциплін науково-педагогічними працівниками Інституту та в суспільному житті Університету державною мовою.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *