Науковці УДФСУ прийняли участь у практичному онлайн семінарі з акцизного оподаткування

Науковці УДФСУ прийняли участь у практичному онлайн семінарі з акцизного оподаткування

Спільно з представниками Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України науковці Університету ДФС України прослухали практичний онлайн семінар на тему «Система оподаткування і транспортування підакцизних товарів у Європейському Союзі та її імплементація в національне право в рамках оподаткування продуктів енергії, електричної енергії, спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» протягом 02–04 лютого 2021 року, який організовано проєктом «Ефективне управління державними фінансами III», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини.

Під час цього заходу німецькі експерти в сфері державних фінансів поділились своїм досвідом із українськими науковцями та державними службовцями, які відповідають за питання оподаткування підакцизних товарів та імплементацію відповідних норм ЄС в національне законодавство України.

Семінар провели досвідчені німецькі експерти-практики у сфері акцизного оподаткування та митного контролю – пан Фрідріх Зеевальд та пан Денніс Нерінг, які презентували відповідний досвід Міністерства фінансів ФРН та Генеральної митної дирекції Німеччини (у м. Бонн). Основний фокус в рамках вказаного заходу було зосереджено на питаннях оподаткування тютюнових виробів в Європейському Союзі, а також функціонуванні системи виявлення та відстеження таких виробів в ЄС (Track&Trace System).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *