Бібліотека на допомогу науковцю: крокуємо разом під ритм сучасних змін

Бібліотека на допомогу науковцю: крокуємо разом під ритм сучасних змін

Одним із основних напрямків роботи Наукової бібліотеки у розрізі наукової діяльності та підвищення рейтингу дослідників Університету є підтримка наукових досліджень науково-педагогічних працівників Університету, допомога у створенні та редагуванні профілів науковця, моніторинг публікаційної активності у наукометричних базах та пошукових системах, консультування щодо ефективного використання інструментів наукометрії та бібліометрії.

З метою підвищення ефективності своєї роботи з науковцями університету, фахівці бібліотеки активно освоюють нові методики та технології надання інформаційних та бібліотечних послуг, застосовують новітні ресурсні інструменти у роботі з користувачами.

Окрім постійного процесу самоосвіти, бібліотекарі беруть участь у курсах підвищення кваліфікації, здобувають знання та успішно застосовують їх у роботі.

Так, з 18 по 31 січня 2021 року фахівці бібліотеки: заступник директора бібліотеки з наукової роботи Щира І.П., завідувач сектору обліку електронних видань Гайдай Н.П., начальник відділу обслуговування науковою літературою Кочур М.І. та провідний бібліотекар Бузинник І.О., плідно працювали на платформі MOODLE, виконували практичні завдання та контрольні вправи у рамках дистанційного курсу «Бібліотека в цифровому середовищі. Цифрова бібліографія», організованого Харківським обласним відділенням Дистанційна Академія ВГ «Основа» та Харківською державною науковою бібліотекою імені В. Г. Короленка.

Розглянуто ряд актуальних тем:

 Бібліотека в цифровому середовищі. Сутність та специфіка цифрової бібліографії;

 Бібліографічний пошук в цифровому середовищі;

 Генерування цифрових активів бібліотек;

 Персоналізація обслуговування користувачів: інструменти і технології;

 Інформаційна соціалізація, інформаційне самообслуговування;

 Бібліографічне інформування користувачів у сервісі Sendpulse.

Результатами даної програми підвищення кваліфікації стали теоретично обґрунтовані навички володіння інструментарієм нових ресурсів, модерування сторінок у соціальних мережах, застосовуючи відеоролики та можливості З-D формату  для фото-матеріалів.

 

Запрошуємо науковців до співпраці!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *