УДФСУ та Асоціація адвокатів України підписали Меморандум про співпрацю

УДФСУ та Асоціація адвокатів України підписали Меморандум про співпрацю

Університет державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) розпочав співпрацю з Всеукраїнською громадською організацією  «Асоціація адвокатів України» (далі – Асоціація), яка створена на засадах професійної належності та об’єднує адвокатів для сприяння розвитку та зміцненню інституту адвокатури в Україні.

В.о ректора Антон Монаєнко та Президент Асоціації Зоя Ярош у стінах УДФСУ підписали Меморандум про співпрацю. Участь у заході взяли директор Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права) Василь Топчій, член Правління Асоціації, Президент Клубу майбутніх адвокатів Григорій Павленко, виконавчий директор Асоціації Тетяна Буток, а також науково-педагогічні працівники ННІ права.

Метою Меморандуму є співпраця та обмін інформацією і досвідом, здійснення освітньої, наукової та практичної діяльності у сфері забезпечення верховенства права, розвитку адвокатури, популяризація адвокатської професії, а також сприяння та надання допомоги особам, які мають намір у майбутньому здобути статус адвоката.

Під час зустрічі було обговорено напрямки взаємодії, спільної діяльності та співпраці між УДФСУ та Асоціацією, серед яких:

  • розробка та реалізація спільних наукових проєктів, навчально-практичних матеріалів, пропозицій і рекомендацій щодо проєктів законів та інших нормативно-правових актів, робочих навчальних програм, розробка і впровадження в освітній процес Інституту актуальних вибіркових начальних дисциплін;
  • сприяння налагодження співпраці УДФСУ із провідними адвокатськими компаніями, об’єднаннями України;
  • створення умов для безкоштовної участі викладачів та студентів УДФСУ в тренінгах, що проводяться Асоціацією;
  • залучення адвокатів для проведення тренінгів, майстер-класів, workshop для студентів-консультантів Навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» ННІ права;
  • залучення адвокатів для участі в якості суддів на інтелектуальні змагання (судові дебати, олімпіади з консультування та інші конкурси), які організовує та проводить ННІ права.
  • створення спільного інтернет-порталу для розміщення вакансій для стажування (проходження практики) та працевлаштування для найкращих студентів-правників.

Варто зауважити, що у рамках співпраці студенти УДФСУ зможуть долучитися до Клубу молодих адвокатів Асоціації і брати участь у різноманітних заходах, обмінюватися знаннями та досвідом.

Нагадаємо, нещодавно УДФСУ розпочав співпрацю із Ірпінською міською радою, а також із компанією «Наукові публікації», яка спеціалізується у сфері наукового консалтингу та наукометрії. В УДФСУ впевнені, що співпраця із провідними організаціями, компаніями та державними структурами – це завжди нові можливості для студентів!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *