В УДФСУ провели Міжнародну науково-практичну конференцію «Забезпечення сталого розвитку міст та регіонів: стан в Україні та зарубіжний досвід»

В УДФСУ провели Міжнародну науково-практичну конференцію «Забезпечення сталого розвитку міст та регіонів: стан в Україні та зарубіжний досвід»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулася Міжнародна науково-практична Інтернет- конференція «Забезпечення сталого розвитку міст та регіонів: стан в Україні та зарубіжний досвід», яку організувала кафедра економічної теорії Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту спільно з Державним університетом Ополе (Республіка Польща). Науковий захід провели в рамках співпраці та налагодженні зав’язків щодо підготовки студентів II (магістерського) рівня за сучасною освітньо-професійною програмою «Економіка міста та регіону» (спеціальність 051 «Економіка»).
Участь у заході взяли в.о ректора УДФСУ Антон Монаєнко; проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та інвестицій Наталія Мацелюх; проректорка з наукової роботи Олена Драган, директор Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту Володимир Краєвський; координатор програм секретаріату ГУАМ Сабухі Теміров; членкиня розширеної незалежної делегації українських жінок в ООН 2021, представниця від України у Європейському Парламенті та Європейській Комісії в рамках програми «EU Visitors Program 2018», засновниця та лідерка Громадської організації «Жіночий Альянс Розвитку» Олена Джадалла; Prof. Dr. Kastamonu University, Philosophy Department, Chief editor of USBED – Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Dergisi (Turkey) Aytekin Demircioglu; Doctor of philosophy in Educational Management and Leadership Policy (Ph.D.), Admissions Officer, The British University in Dubai. United Arab Emirates (UAE); Mohammad Jammal; PhD., MSc., Dean of faculty of commerce, University of Economics in Bratislava (Slovak Republic) Ing.Peter Drabik; професор кафедри економіки підприємства УДФС України Володимир Бодров. Також у конференції взяли участь близько 60-ти учасників, серед яких відомі експерти, науковці, викладачі, представники бізнесу та студенти з ОАЕ, Туреччини, Словацької Республіки, Нідерландів, Польщі та України.
Під час урочистого відкриття заходу, в.о. ректора Антон Монаєнко звернув увагу учасників, що університет є сучасним потужним драйвером розвитку міста Ірпінь, він формує потенціал інноваційного стимулювання та демонструє однозначні риси інвестиційної привабливості регіону. Сьогодні Університет державної фіскальної служби України веде активну співпрацю з Ірпінською міською радою, яка закріплена у відповідному Меморандумі.
До вітання приєдналася проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та інвестицій УДФСУ Наталія Мацелюх, яка акцентувала увагу на актуальності теми конференції, важливості підготовки кваліфікованих фахівців для органів місцевого самоврядування, центральних органів виконавчої влади у сфері муніципальної та регіональної економічної політики, доцільності подальшої міжнародної співпраці між університетами в контексті розвитку наукової діяльності та просування мобільності як співробітників, так і студентів університету.
Після урочистого відкриття конференції, учасники перейшли до пленарного засідання та безпосереднього обговорення проблем сучасного розвитку міст та регіонів. Так, у своїй доповіді Олена Джадалла поділилася з учасниками секретами залучення міжнародних грантів для сталого розвитку економіки міст та регіонів. Вона підкреслила, що ця проблематика повинна об’єднати зусилля фахівців різних напрямків і особливо важливим є залучення молодих спеціалістів, передача їм досвіду та забезпечення можливостей для самореалізації.
Інші учасники заходу зосередили увагу на актуальних питаннях сталого розвитку міст, їх інституційної спроможності, впливу креативного людського капіталу на економічний розвиток регіонів України, використання сучасних тенденцій, стратегій та інструментів інвестування в економічний розвиток міст.
Дякуємо усім присутнім за участь і сподіваємося, що захід стане традиційним та проходитиме щороку!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *