Відбулася урочиста присяга Державних службовців студентів-магістрів освітньо-професійної програми «Фіскальне адміністрування» дуальної форми навчання

Відбулася урочиста присяга Державних службовців студентів-магістрів освітньо-професійної програми «Фіскальне адміністрування» дуальної форми навчання

У Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулася урочиста посвята 21 студента другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (Освітньо-професійна програма «Фіскальне адміністрування») денної форми навчання дуальної освіти 2020 року набору.

Відкрив урочистості голова ДПС України Олексій Любченко, який згадав етапи своєї освіти, побажав здоров’я присутнім та наголосив на однозначно правильному векторі розвитку підготовки нової генерації держслужбовців, через дуальну освіту у взаємодії адміністрації УДФСУ, студентів так і стейкхолдерів (ДПС, КШЕ, GIZ). 

В.о. ректора УДФСУ, Антон Монаєнко,  звернувся до присутніх з щирими побажаннями розвивати проект дуальної освіти та подальшу співпрацю із зацікавленими структурами.

Представник Німецької організації GIZ з реформування державної служби Томас Майєр наголосив, що дуальна освіта прийшла в світ з Німеччини та поділився досвідом підготовки держслужбовців в країнах Європейського Союзу. 

Начальник управління ДПС у м. Києві  Злата Лагутіна та її перший заступник Вадим Дідок підкреслили, що це перший в Україні пілотний проект співпраці відповідно до Меморандуму між Державною податковою службою України та Університетом державної фіскальної служби України про імплементацію елементів дуальної освіти  для підготовки майбутніх фахівців за дуальною формою навчання, який дозволив вивести підготовку нової генерації держслужбовців на якісно новий рівень.

На заході від УДФСУ також були присутні завідувач кафедри податкової політики Володимир Осмятченко та гарант освітньо-професійної програми «Фіскальне адміністрування» Костянтин Швабій. Випускник першого пілотного проекту дуальної освіти Ілона Фіяло розповіла про вдалий досвід навчання за дуальною формою та дала настанови молодим податківцям.

Отже, проведений захід дозволив зміцнити зв’язки між всіма сторонами проекту. Вітаємо студентів з успішною присягою та бажаємо подальших успіхів на державній службі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *