В УДФСУ відбулася онлайн-лекція фотофілософа Юрія Косіна

В УДФСУ відбулася онлайн-лекція фотофілософа Юрія Косіна

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулась онлайн-лекція відомого фотофілософа Юрія Косіна на тему «Траєкторія світла. Мистецтво погляду». Організували захід кафедра інформаційних систем і технологій спільно з кафедрою інтелектуальних управляючих та обчислювальних систем Навчально-наукового інституту інформаційних технологій (ННІ ІТ). Участь в заході взяли директор ННІ ІТ Артур Горбовий, наково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти УДФСУ та всі бажаючі, які долучилися до лекції в режимі онлайн.

На лекції гість розповів про теорії зорового сприйняття (авторські ілюстрації), основні правила побудови авторського портфоліо, проаналізував стан сучасної фотографії, а також пояснив, які елементи повинні бути невід’ємною частиною будь-якої візуалізації. Також майстер продемонстрував свої фотороботи, які беруть витоки в знаменитих «Трансгрессии» і «Писаницы», серію «Лапін як …» і представив проєкт «Метанойя». 

Серед питань, які висвітлив Юрій Косін, також були:

  • зміна напрямку погляду, «поворот очей душі за висловом Платона»: на зйомку, на вибір фотографій, на виставку, на книгу, в цілому на мистецтво фотографії (авторський погляд);
  • 7 заповідей фотографії Юрія Косіна; 
  • реальність «явища»;
  • мімікрія: залежність погляду від видимого;  
  • невидиме в образі (фотографії) та його афективне трактування;  
  • важливість вражень.

Довідково: Юрій Косін – відомий фотофілософ, фотограф, теоретик світлопису, медіа-художник, експерт фотовиставок, мандрівник, а також однин з перших дипломованих спеціалістів сфери ІТ в Україні.

Крім того, Юрій Косін є членом спілки фотохудожників України; викладачем і куратором Незалежної Української Академії Фотомистецтв, Київської фотогалереї «Ексар»; членом союзу Kulturforum і художньої майстерні «Kulturwerkstatt Trier» (Німеччина).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *