В УДФСУ відбувся Міжнародний круглий стіл: експерти обговорили підготовку фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності

В УДФСУ відбувся Міжнародний круглий стіл: експерти обговорили підготовку фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) у режимі онлайн відбувся Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Побудова ефективної системи підготовки фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності». Мета заходу – обговорення актуальних питань підготовки висококваліфікованих фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності, а також використання міжнародного досвіду та світових практик для підвищення їх професійних компетентностей. Враховуючи актуальність теми, участь у науково-практичному круглому столі взяла безпрецедентна кількість експертів. Серед них, окрім вітчизняних, також закордонні заклади освіти, органи державної влади та експертні середовища із 8 країн світу, а саме – Італії, Великобританії, Азербайджану, Туреччини, Грузії, Білорусі, Чехії та Казахстану.

Розпочав захід в.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко, який озвучив мету проведення такого заходу та майбутні плани УДФСУ. «У нас унікальний заклад освіти, адже ми єдині, хто готує фахівців з економічної безпеки держави. У наших планах – створення Навчально-наукового інституту з економічної безпеки та правоохоронної діяльності з метою підготовки відповідних фахівців для Бюро економічної безпеки. І проведення цього науково-практичного круглого столу – це початок діяльності нашого університету саме в цьому напрямку та можливість імплементувати досвід інших держав у вирішення зазначених питань», – підкреслив Антон Монаєнко.

Проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Василь Чмелюк зауважив, що співпраця із провідними іноземними колегами дуже важлива для університету. «У нас сьогодні дійсно потужний захід, адже до нього долучилися експерти з 8 країн світу. Без перебільшень – це провідні іноземні організації та установи, які займаються питаннями підготовки кадрів з економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності. Саме їхній досвід є важливим для нас і  ми плануємо використовувати їхні напрацювання у своїй діяльності», – зазначив Василь Чмелюк.

          Учасники заходу розглянули низку ключових та важливих питань, серед яких:

– підготовка фахівця з економічної безпеки держави: виклики в умовах інституціональних змін;

– фахівець з економічної безпеки держави очима влади та бізнесу;

– міжнародний досвід підготовки фахівців з економічної безпеки держави;

– удосконалення професійної підготовки працівника правоохоронного органу: світові практики.

Висловлюємо вдячність усім учасникам Міжнародного науково-практичного круглого столу «Побудова ефективної системи підготовки фахівців із економічної безпеки держави та правоохоронної діяльності» за участь у заході, а також за досвід та напрацювання, які УДФСУ обов’язково буде впроваджувати у свою діяльність і використовувати при підготовці фахівців із економічної безпеки країни.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *