Відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства»

Відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) в онлайн режимі відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства».

Організовано конференцію кафедрою психології та соціології Навчально-наукового інституту гуманітарних наук УДФСУ спільно з іноземними та українськими закладами вищої освіти, а саме: Atonomous university of zacatecas (Mexico), Uniwersytet Mikolaja Kopernika (Polska), Mykolas Romeris university (Lietuva), European institute of further education (EIDV) (Slovakia), International psycho-educational projects (Israel), Kujavian college KSW (Polska), International center for humanistic technologies and alternative therapy (Hungary), Київським національним університетом будівництва і архітектури, Національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова та Київським національним торговельно-економічним університетом.

Розпочинаючи захід, до учасників звернулися директор ННІ гуманітарних наук УДФСУ Євген Суліма та декан факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Данилюк.

Директор ННІ гуманітарних наук Євген Суліма звернув увагу на необхідність розкриття різних аспектів проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства. Він наголосив на тому, що міжнародна співпраця сприяє ефективній взаємодії особистості у суспільстві та відповідає сучасним тенденціям розвитку психологічної науки і практики. Крім цього, Євген Суліма привітав психологів із професійним святом, яке традиційно відзначається в Україні 23 квітня, побажав психологам міцного здоров’я, задоволення від професійної діяльності та реалізації задуманих проєктів.

У свою чергу, Іван Данилюк відмітив зростаючу роль психологічної науки під час COVID-19. «На сьогодні все більше питань виникає з приводу психічного стану людей під час хвороби на коронавірус. Психологам необхідно більше уваги приділити цій проблематиці, так як виклики суспільству є обов’язковими для вивчення з боку науковців», – зазначив він.

Зазначимо, що в роботі конференції взяли участь понад 80 слухачів та фахівців-психологів із різних регіонів України та світу, серед зарубіжних колег – фахівці з США, Угорщини, Мексики, Словаччини, Туреччини, Литви, Польщі та Грузії. Під час онлайн конференції виступило понад 20 доповідачів, які розкрили різні проблемні аспекти психологічної та соціальної адаптації особистості у сучасному світі.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *