Відбулася Всеукраїнська конференція «Соціально-політичні процеси в Україні та світі у контексті глобалізаційних перетворень»

Відбулася Всеукраїнська конференція «Соціально-політичні процеси в Україні та світі у контексті глобалізаційних перетворень»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) в онлайн-форматі відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Соціально-політичні процеси в Україні та світі у контексті глобалізаційних перетворень». Організовано конференцію кафедрою філософії та політології Навчально-наукового інституту гуманітарних наук УДФСУ.

Участь у конференції взяли понад 50 науковців з різних закладів вищої освіти та наукових установ України, які надіслали свої тези доповідей відповідно до тематики заходу. Безпосередньо в онлайн-спілкуванні взяли участь 27 осіб, серед яких і зарубіжні науковці.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи Олена Драган та директор ННІ гуманітарних наук Євген  Суліма. Модератор заходу – в.о. завідувача кафедрою філософії та політології  Леонід Чупрій.

Під час конференції обговорили актуальні проблеми розвитку сучасних соціальних та політичних процесів в українському суспільстві; глобалізацію як складний політичний, економічний та соціокультурний феномен; вплив глобальних трансформацій на світові інтеграційні процеси, зокрема на політичні процеси в Україні, геополітичні ролі і місця України в сучасному світі.

Основними напрямами роботи конференції були наступні:

  • філософське осягнення глобалізації;
  • глобалізація як історичне явище;
  • глобальні проблеми сучасності: пошуки шляхів подолання;
  • політичне прогнозування глобальних процесів. Футурологія;
  • глобальне управління та світове лідерство;
  • процеси регіоналізації: політичні, соціально-економічні та управлінські аспекти;
  • сучасна геополітика в умовах гібридних викликів;
  • соціально-політичний розвиток України на початку ХХІ ст.: відповіді на виклики регіоналізації та глобалізації.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *