Відбувся ІІ Всеукраїнський круглий стіл «Роль гуманітарної складової в глобалізованому світі»

Відбувся ІІ Всеукраїнський круглий стіл «Роль гуманітарної складової в глобалізованому світі»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) в онлайн-форматі відбувся ІІ Всеукраїнський круглий стіл «Роль гуманітарної складової в глобалізованому світі». Організовано захід Навчально-науковим інститутом гуманітарних наук УДФСУ.

Круглий стіл об’єднав понад 40 представників гуманітарних областей знань: філософів, політологів, журналістів, філологів, психологів та педагогів, які представили заклади вищої освіти, наукові установи та засоби масової інформації з різних регіонів України. Також до заходу долучилися здобувачі вищої освіти, які презентували свої наукові дослідження.

З вітальним словом до учасників звернулися проректор з наукової роботи Олена Драган та директор Навчально-наукового інституту гуманітарних наук Євген Суліма.

Під час роботи учасники обговорили актуальні питання сучасних міжнародних, глобалізаційних, соціально-політичних, медійних та освітніх процесів в Україні та світі. Серед них:

  • цивілізаційний вибір України в умовах гібридної війни та важливість діалогу в подоланні міжнародних конфліктів;
  • психологічні аспекти освітньої діяльності в умовах пандемії та складності організації дистанційного навчання в умовах COVID-19;
  • формування новітньої гуманістичної освітньої парадигми та трансформації парадигм гуманізму в освіті;
  • вплив глобалізації на медіапростір, зміни лексики в сучасному медіальному просторі;
  • вивчення іноземної мови в умовах глобальних трансформацій.

Нагадаємо, що нещодавно в УДФСУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція, під час якої обговорили соціально-політичні процеси в Україні та світі у контексті глобалізаційних перетворень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *