В УДФСУ відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги

В УДФСУ відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід відбувся з метою увічнення пам’яті загиблих та вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу. Участь в урочистостях взяли керівництво університету, працівники, студенти та курсанти вишу.

         В.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська з вдячністю згадала тих, хто віддав власне життя за щасливе майбутнє своїх нащадків, а також ветеранів, без подвигу яких, не було б ані сучасної Європи, ані України. «Ці дні закарбувалися у нашому серці згадками про предків, які йшли на війну і віддавали життя заради майбутнього, про яке вони мріяли. Війна відібрала у нас мільйони життів наших дідусів, бабусь та дітей, які залишилися ненародженими. І сьогодні серед нас багато тих живих історій, які  надихають. Наприклад, історія Валентини Кулініч. Я вклоняюся цій жінці, адже вона символ для нашого університету, як потрібно прагнути жити на повну і віддаватися тій справі, до якої ти долучаєшся», – зазначила  Валентина Унинець-Ходаківська і побажала ветеранам ще довго бути живими історіями, а також розповідати їх наступним поколінням, щоб вони пам’ятали подвиги героїв.

    Голова Ради ветеранів УДФСУ Олександр Сластьоненко нагадав присутнім, що вагомий внесок у боротьбу із фашизмом зробив саме УДФСУ. «Колектив університету, дехто цілими родинами, добровільно пішов на фронт у перші дні оголошення війни. А це понад 3 тисячі викладачів, співробітників та студентів, більшість з яких загинули на полях війни і про це треба пам’ятати» – підкреслив Голова Ради ветеранів УДФСУ і додав: «Передаю колективу університету вітання від нашої ветеранської організації і бажаю надалі продовжувати традиції у виші та боротися за його розвиток. Також передаю персональний привіт від Валентини Кулініч, яка нещодавно відсвяткувала свій 100-річний ювілей і за станом здоров’я не змогла бути присутня сьогодні, проте, продовжує на відстані підтримувати університет».

         Учасники урочистостей вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, тематичними віршем та піснею, а також покладанням квітів до меморіального комплексу університету.

         «Сьогодні ми з вами зібралися, щоб сказати тільки два слова – НІКОЛИ ЗНОВУ!» – підсумувала в.о. ректора УДФСУ та закликала присутніх відвідати рідних, тих, хто іще живий, а також бути уважними до старшого покоління, пам’ятати тих, хто не дожив до цих днів, і піклуватися про тих, хто поруч.

          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *