В УДФСУ провели науковий семінар «Бухгалтерський облік як інформаційне джерело контролю, аналізу, оподаткування та управління»

В УДФСУ провели науковий семінар «Бухгалтерський облік як інформаційне джерело контролю, аналізу, оподаткування та управління»

З нагоди Дня науки в Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся науковий онлайн-семінар «Бухгалтерський облік як інформаційне джерело контролю, аналізу, оподаткування та управління». Організувала захід кафедра бухгалтерського обліку Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту УДФСУ.

Участь у семінарі взяли викладачі кафедри бухгалтерського обліку та аспіранти спеціальності 071 «Облік і оподаткування», які обговорили актуальні питання та перспективи розвитку бухгалтерського обліку як інформаційного джерела контролю, аналізу, оподаткування та управління.

З доповідями та презентаційними матеріалами виступили:

  1. Аспірантка 2-го року навчання Єлізавета Грищук, тема: «Обліково – аналітичне та контрольне забезпечення консультативних послуг з оподаткування».
  2. Аспірантка 2-го року навчання Катерина Бурдега, тема: «Облік і оподаткування інноваційно – інвестиційної діяльності аграрних підприємств».
  3. Завідувачка кафедри бухгалтерського обліку Олена Колісник, тема: «Обліково-аналітичне забезпечення управління витратами екологічної діяльності».
  4. Доцент кафедри бухгалтерського обліку Наталія Гуріна, тема: «Економічна сутність криптовалюти, як методологічна передумова відображення її в бухгалтерському обліку».
  5. Доцент кафедри бухгалтерського обліку Борис Занько, тема: «Методичні аспекти нарахування акцизного податку при здійсненні операцій з підакцизними товарами».

Підсумовуючи захід, учасники дійшли висновку, що загалом, актуальних проблем, які піднімаються науковцями і аспірантами кафедри бухгалтерського обліку, проблем, які потребують наукових досліджень ще дуже багато. Суспільство очікує від науковців у сфері бухгалтерського обліку нових знахідок і винаходів, нового рівню сучасних технологій і методів, які допоможуть отримати достовірну і релевантну інформацію  для прийняття рішень на будь-якому рівні, а отже, будуть сприяти сталому економічному і соціальному розвитку задля задоволення потреб теперішніх і прийдешніх поколінь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *