В університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Соціокомунікаційна наука в парадигмі смислових трансформацій: тренди освіти і професійної діяльності»

В університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Соціокомунікаційна наука в парадигмі смислових трансформацій: тренди освіти і професійної діяльності»

21 травня 2021 року в Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Соціокомунікаційна наука в парадигмі смислових трансформацій: тренди освіти і професійної діяльності», присвячена Дню науки. У конференції дистанційно взяли участь 157 дослідників з України, Польщі, Білорусі та інших країн.

Захід провела кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту (ННІ) гуманітарних наук УДФСУ. Організатори конференції ‒ завідувач кафедри журналістики, української словесності та культури Наталія Зикун, професор кафедри журналістики, української словесності та культури Тетяна Сукаленко, доценти кафедри філології Тетяна Гиріна та Олена Чорна.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи Олена Драган, заступник директора Навчально-наукового інституту гуманітарних наук Генадій Христокін та завідувач кафедри української словесності та культури ННІ гуманітарних наук Наталія Зикун.

Програма конференції передбачала пленарні та секційні засідання, на яких було представлено виступи. Доповідачі розглянули питання сучасного українського економічного медіадискурсу, явище детермінологізації в публіцистичному та художньому стилях сучасної української мови, дискурсивні характеристики концептуальних метафор, іншомовізми, крутослів’я у мові засобів масової інформації, розглянули віртуалізацію як універсальний когнітивний механізм концептуалізації людської свідомості, проаналізували образ чиновника у мові черкаських ЗМІ, охарактеризували ресторанну критику як жанровий спектр медіа текстів, з’ясували основні шляхи поповнення лексичного складу української мови, розкрили термін «орвеллізм» у соціально-комунікативному висвітленні.

 Тематика доповідей учасників заходу засвідчила актуальність вивчення соціокомунікаційної науки в парадигмі смислових трансформацій ‒ тренди освіти і професійної діяльності. Обговорювалися проблеми обґрунтування сучасних теорій трансформації соціальних комунікацій, особливості сучасної медіамови, формування контенту вітчизняного медіапростору, соціальні комунікації в інформаційному суспільстві.

У рамках конференції проведено круглий стіл здобувачів вищої освіти спеціальності «Журналістика» ННІ гуманітарних наук «Актуальні проблеми економічного розвитку України й сучасний медіадискурс».

За результатами семінару опубліковано збірник доповідей, з яким можна ознайомитися на офіційному сайті УДФСУ.

Програма конференції

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *