В УДФСУ провели Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Ефективність грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19»

В УДФСУ провели Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Ефективність грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19»

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбувся міжнародний науково-практичний круглий стіл «Ефективність грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19». Організувала захід кафедра банківської справи та фінансового моніторингу Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи УДФСУ. Співорганізаторами круглого столу виступили: Вища соціально-економічна школа в Пшеворську (Республіка Польща); Тбіліський державний університет імені Іване Джавахішвілі (Інститут економіки); Державна установа «Інститут економіки та прогнозування НАН України» (відділ грошово-кредитних відносин), а також Державний вищий навчальний заклад «Київський національний університет імені Вадима Гетьмана» (кафедра банківської справи).

Захід пройшов у змішаному форматі: деякі учасники прибули до навчального закладу, інші долучилися до обговорення онлайн. У роботі круглого столу взяли участь студенти-магістри, представники студентського самоврядування, а також науковці і практики у сфері банківської діяльності, з метою обговорити актуальні питання ефективності грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19, а також ОП «Управління процесами у сфері банківського бізнесу» .

Спікером науково-практичного круглого столу виступила професор кафедри банківської справи та фінансового моніторингу Олена Береславська.

Під час засідання порушували надзвичайно актуальні питання щодо ефективності грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19, макроекономічні ефекти пандемії COVID-19 та їх вплив на реалізації грошово-кредитної політики, попит на гроші в умовах поширення альтернативних (цифрових) фінансових активів. Учасники обговорили низку ключових питань, зокрема:

  1. Макроекономічні ефекти пандемії COVID-19 та їх вплив на реалізації грошово-кредитної політики.
  2. Ефективність грошово-кредитної політики в Україні в умовах пандемії COVID-19.
  3. Попит на гроші в умовах поширення альтернативних (цифрових) фінансових активів.
  4. ММТ (modern monetaly theory):нова парадигма?
  5. Освітня програма «Управління процесами у сфері банківського бізнесу».

В  обговорені доповідей взяли участь провідний науковий співробітник відділу координації бюджетно-податкової та грошово-кредитної політики ДННУ «Академія фінансового управління» Анатолій Дробязко, завідувач відділу грошово-кредитних відносин ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» Наталія Шелудько, завідувач кафедри банківської справи та страхування ДВНЗ «Київський національний університет імені Вадим Гетьмана» Людмила Примостка, завідувач кафедри банківської справи та фінансового моніторингу Олена Береславська, директор та засновник ТОВ «ПроФін Консалтинг» Вадим Березовик та інші учасники круглого столу.

Зазначимо, що під час роботи круглого столу присутні дискутували про наявні проблеми, доповідачі та всі учасники поділилися практичними рекомендаціями, соціокультурними спостереженнями та окреслили майбутні напрямки співпраці.

Програма_2021 Міжнародного науково-практичного круглого столу «Ефективність грошово-кредитної політики в умовах пандемії COVID-19»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *